Voor bespelers

Techniek

Kijk hier voor alle informatie over de technische faciliteiten van Theater Bellevue.

Voor andere technische informatie kun je contact opnemen met de afdeling techniek: techniek@theaterbellevue.nl / 020-5305307

Marketing

De afdeling Marketing heeft een standaardpakket aan publiciteitsmiddelen dat voor de volledige programmering ingezet wordt. Specifieke wensen omtrent publiciteit kunnen worden overlegd met de afdeling via marketing@theaterbellevue.nl

Tekst en beeld
Wij ontvangen graag z.s.m. publiciteitsteksten en -beeld

 • Een tekst* over de voorstelling. Als de voorstelling in het Engels is óf Language No Problem, ontvangen we ook graag een Engelse voorstellingstekst.
 • Korte wervende zin (payoff)*
 • Korte tekst* over de maker of het gezelschap
 • Credits (liefst als platte tekst aanleveren, niet in PDF)
 • Een of meerdere beelden, liefst liggend, zonder typo, in hoge resoluties en inclusief de naam van de fotograaf
 • Duur van de voorstelling
 • Indien beschikbaar: een video of podcast (link YouTube / Spotify)
 • Publicaties over maker, gezelschap en/of voorstelling 
 • Is het een try-out / première of reguliere voorstelling?
 • Een première datum en speellijst 

*de teksten worden als basis gebruikt voor deze teksten op de website, advertenties, socials en nieuwsbrieven. Eindredactie is dus in handen van Theater Bellevue.  


Drukwerk
Per productie ontvangen wij graag uiterlijk een maand voor aanvang van de eerste voorstelling:

 • 2x A0 affiche (geen blueback)
 • 6x A2 affiches
 • maximaal 250 flyers

Affiches en flyers worden op diverse plaatsen in het theater en in Theatercafé - Restaurant De Smoeshaan verspreid. Afhankelijk van de voorstelling kan er geflyerd worden na afloop van andere producties. De kosten voor het geleverde drukwerk zijn voor de bespeler. 

Standen kaartverkoop
Het zakelijke mailadres wat bij ons bekend is zal wekelijks een mail ontvangen met de verkoopstanden. De standen zijn ook live in te zien via: ons kassasysteem > kies impresariaat / gezelschap > inloggen met je zelfverkozen wachtwoord (bij de eerste keer inloggen is dit Welkom2022, waarna je zelf een wachtwoord kunt kiezen) 
Ontvang je deze standen nog niet? Laat ons weten op welk algemeen zakelijk mailadres je de standen wilt ontvangen en inloggen, dan vragen wij een account voor je aan. 

*De verkochte stoelen zoals aangegeven op de plattegrond van de website zijn niet representatief.

Maandprogramma
Iedere maand verschijnt ons maandprogramma, met daarin alle producties voor de betreffende maand. Deze folder wordt verspreid onder ca. 2300 abonnees en is te vinden in de hal en de foyer van Theater Bellevue en in Theatercafé & -Restaurant De Smoeshaan, en op ca. 200 plekken in Amsterdam. Voor dit maandprogramma ontwikkelen wij in samenwerking met de bespelers columns, interviews en advertorials. Neem hiervoor contact op met marketing@theaterbellevue.nl

Mailings / nieuwsbrieven
Er verschijnen verschillende e-mailnieuwsbrieven rondom het programma in Theater Bellevue. Genreafhankelijk is dit een- tot tweemaal per maand. De e-mailnieuwsbrieven hebben een groot bereik: enkele duizenden adressen per genre of zaal.

Perslijsten / persberichten
Het programmaoverzicht van Theater Bellevue wordt maandelijks verstuurd naar lokale en landelijke pers.

Online
Alle producties worden opgenomen in de agenda op onze website. Dit houdt in dat de productie op speeldatum en in de zoekmachine te vinden is. Tevens verschijnt de productie op de speeldag(en) op de homepage.

Facebook, Twitter en Instagram worden volgens een schema op basis van de programmeringskalender ingezet en foto's, video's, recensies, quotes etc. worden zoveel mogelijk (door)geplaatst.

Verspreiding drukwerk
Driehoeksborden, 2-sign en frames op straat worden in Amsterdam gedaan door Centercom. Voor verspreiding in de horeca werkt Theater Bellevue samen met Flyerman. Het plaatsen van het logo van Theater Bellevue op posters moedigen we aan en versterkt de herkenbaarheid. In sommige gevallen kan Theater Bellevue bijdragen aan de verpreiding. Neem hiervoor contact op met de marketingafdeling. 

Logo Theater Bellevue
Het logo van Theater Bellevue is hier te downloaden als banner of rechthoekige variant. Kijk in onze logo-guide voor meer informatie over het gebruik van het logo.

Contextprogramma's

Een inleiding, nagesprek, feestje of tentoonstelling rondom de voorstelling presenteren we met het label Bellevue Extra. Neem contact op met programmamaker Tom Helmer (tom@theaterbellevue.nl) om te zien wat mogelijk is. 

Educatie

Voor bepaalde producties is het mogelijk om een educatieproject voor scholen te ontwikkelen. Neem voor meer informatie en voorwaarden contact op met afdeling educatie: nico@theaterbellevue.nl

Partners

Wij maken met veel plezier gebruik van de diensten van:

Peppered (website)
Van Lennep (design website, huisstijl Bellevue Lunchtheater en maandprogramma)