Vrouw, afwijkende, andere andere! Heb jij weleens het gevoel dat de wereld; die sappige lap horror en hoop waarop we leven, lopen, ademen, en hopen te benauwend voor je is? Dat je teveel, te groot, te verlangend, te ALLES bent? Dat je niet je volledige, echte, oprechte, lieve, maar ook gemene, hebberige, geile, slechte, woedende, verdrietige zelf mag zijn? Ja? Rek dan je wereld op zodat je er eindelijk in past. Hoe je dat doet? Met de uitgangspunten van Nouveau Fuck.  
 
De vijf wezen: 
 
Wees Slecht 
Wees Woedend
Wees Onbeschaamd 
Wees Onbescheiden 
Wees gevaarlijk

Wees Slecht

Wees goor, lui, naar, chagrijnig, onbeleefd, leugenachtig, onaangepast, onheus. Ga plakken, stinken, zuipen, vreten, roken, vloeken, tieren, kotsen, schreeuwen, drammen, klagen, zeiken, jammeren en janken. Laat jezelf gaan, verslons je huis, verzaak je taken, negeer je kind, irriteer je partner, provoceer je omgeving. Wees gemeen, theatraal, geniepig, gefrustreerd, huichelachtig. Overdreven, ijdel, stom, dom, hatelijk. Haat jezelf ook hartstochtelijk, heb ziekelijk veel zelfmedelijden. Wie kan je nog wat maken als je radicaal eerlijk bent? Je bent niet meer te chanteren, beschuldigen, of kleineren. Niemand kan je betrappen als je je ware aard toont. De gangbare uitdrukking is: laat je niet kennen. Onzin. Laat je juist volledig  kennen!  

Wees Woedend

Fuck aardig, fuck lief en positiefstraal een end op met je gezellig. Onttem je feeks, omarm je furie. Wees razend, ziedend, verbolgen, woest, briesend, giftig en vooral niet koest. Gebruik het. Een kind denkt dat haar woede allesvernietigend is. Dat ze er de wereld mee op kan blazen. Dat is een beangstigende gedachte, als je klein bent. Maar het is je energiebron, je motor.  
 

Wees Onbeschaamd

Wees ongeremd, ongetemd te zijn ongedwongen en onbegrensd. Onbevangen, onbesuisd en onbeschroomd. Doe het voor de sensuele revolutie! Zuig voor je zusters. Neuk voor je nageslacht en ruk voor je redding. Tot je overal pijn hebt en plakkerig intens tevreden in slaap dondert. Zodat mensen het aan je kunnen zien. Alsof je jarig bent. Op het dak, in de goot, bij je buren, op de glijbaan, in het kolenhok. Met de loodgieter, de vriend van je zoon, twee vrouwen op een driewieler. Tot je gromt als een beest, trilt als een riet. Het dondert niet. Laat je niet wijsmaken dat je niet deugt. Laat je niet vertellen dat je iets weggeeft. Je lichaam is van jou. Niemand kan de waarde ervan af neuken. Je verliest niets, wint alleen, aan ervaring en bevrediging. Zeg ja in plaats van nee en leer het je dochters. Want wie weet wat ze wil, weet ook wat ze niet wil. Laat je niet wijsmaken dat je een hoer bent als je geil bent. Laat je niet wijsmaken dat je preuts bent als je niet geil bent. Orgasmeer, nooit minder. Kom klaar voor jezelf en neuk voor de emancipatie! Smul van het leven en wees voor altijd een slet zonder vrees  

Wees Onbescheiden

Noem jezelf, schrijf jezelf, zing jezelf. Vind jezelf belangrijk genoeg. Wees in boeken, vergaderzalen, Tweede Kamers en talkshows. Ook als je te kritisch, te oud, te jong, te dik, te lelijk, te ziek, te gek, te beperkt, te zwart, te geel, te groot, te rood, te trans, te gay, te pan, te bi, te boos, te blij, te geil, te nors, te lui of te bijdehand bent. Ga niet aan jezelf gummen. Niet door te hongeren, te fluisteren, te bukken of buigen. Leef. 

Wees Gevaarlijk

Als de wereld gevaarlijk voor je is, is het rechtvaardig om jezelf te beschermen. Dus steek, prik, schuur en maak het zo ongemakkelijk als je wilt. Dit is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat mensen echt rekening met je houden. Wees dapper, want het is eng om gevaarlijk te zijn. En als een vent zegt dat je levensgevaarlijk bent, dan ben je het niet. Je bent dan nog eerder in gevaar. Pas als men je de mond probeert te snoeren ben je op de goede weg. Dus wees gevaarlijk, wees onvermijdelijk, wees urgent, wees belangrijk.  
 
Laat je duistere kanten zien want met al het nare dat je onderdrukt, verdwijnt ook het mooie, want jij verdwijnt zelf. Wat er overblijft is een pratende lacune. En vanbinnen brult, briest en buldert het door. Pas als je volledig jezelf mag zijn, kun je oprecht lief, blij en eeuwig teder zijn. Laat alle wezen toe omdat er een weeshuis in je schuilt. Wees wie je bent, wees wat je wilt. Wees Alles! 
 
Maar, met stijl. Altijd met stijl.

------

De samenvatting van het manifest is gemaakt voor het maandprogramma van Theater Bellevue. Het officiële uitgegeven manifest Nouveau Fuck van Stella Bergsma is via haar website te bestellen: stellabergsma.nl "Een daverend manifest, dat zijn uitwerking niet mist." Volkskrant

Nouveau Fuck

Cat Smits Company

Bellevue Lunchtheater
wo 24 mei - zo 4 jun