Verhuur

Theater Bellevue, meer dan een theater!

NB. Vanwege de vele verschuivingen in onze programmering als gevolg van corona biedt onze verhuurkalender deze en de komende periode geen mogelijkheden. Als je toch informatie wenst voor de beschikbaarheid in seizoen 22/23, mail dan Yvonne Bos via yvonne@theaterbellevue.nl. Vermeld in de mail om welke datum/periode het gaat en beschrijf beknopt het doel en benodigdheden. 

Theater Bellevue, het theater om de hoek van het Leidseplein, op de mooie rustige Leidsekade, staat tegenwoordig vooral bekend als een toegankelijk, warm en sfeervol theater voor toneel, cabaret, muziektheater en unieke Bellevue Lunchtheaterproducties.

Maar het gebouw is veel meer dan dat. Het dateert uit 1840 en heeft een geschiedenis als Sociëteit, vergadercentrum, hét centrum van het verenigingsleven (begin 20ste eeuw), amusementspaleis (uit deze tijd komt de uitdrukking ‘Bellevue alle zalen’ ter aankondiging van een groots feest) en televisiestudio. Vanaf 1975, met de vestiging van Toneelgroep Centrum, is het in gebruik als theater.

Met 3 zalen van verschillend formaat en het bijbehorende Theatercafé-Restaurant de Smoeshaan zijn er vele mogelijkheden voor gebruik van het theater. Of u nou een kleine presentatie of receptie wilt geven, een feest wilt organiseren of een congres of evenement wilt houden, Theater Bellevue maakt het mogelijk!

Bedrijfsverhuringen

Of het gaat om een lezing, presentatie, training, workshop, prijsuitreiking, boek- of cd-presentatie, wij kunnen op maat een passend programma verzorgen.

Vele organisatoren van (bedrijfs)evenementen gingen u voor in de keuze om bij Theater Bellevue hun evenement te organiseren. Van grote organisaties zoals de STER, het Rijksmuseum en BUMA/STEMRA tot individuele presentaties van een nieuw boek of cd. Voor elk evenement (tot +/- 700 bezoekers) heeft Theater Bellevue een geschikte zaal en de benodigde kennis en middelen om het tot een succes te maken.

Voorstellingen/showcases

Zoekt u een geschikte locatie voor uw eigen voorstelling? Of het nu gaat om amateurtheater, schooltoneel, een eindmusical of de presentaties van een dans-, acteer- of zangschool: wij geven uw voorstellingen graag een professioneel podium. Het voordeel is dat Theater Bellevue over de juiste apparatuur en kennis beschikt om van het optreden een onvergetelijk herinnering te maken.
Alle zalen zijn te huur om uw voorstelling onder de aandacht te brengen bij een besloten gezelschap.

Feestavond

Door de unieke combinatie van de drie van elkaar verschillende zalen en Theatercafé en -Restaurant De Smoeshaan, kunnen wij u voor elke gelegenheid een gepaste atmosfeer bieden. Grote bedrijfsfeesten zullen net zo makkelijk als trouwerijen of persoonlijke feesten hun ambiance vinden in de verschillende ruimten. Ook het combineren en samenbrengen van zalen hoort daarbij tot de mogelijkheden. Zo kunnen de Grote Zaal en de Paloni Zaal zowel van elkaar gescheiden als gezamenlijk benut worden. Daarbij biedt de Paloni Zaal zowel overdag als s’avonds een schitterend uitzicht over de gracht.

Horeca

Door de aanwezigheid van Theatercafé en -Restaurant De Smoeshaan zijn er vele mogelijkheden op het gebied van catering en horeca. Allereerst zijn er het café en het restaurant zelf. Hier kunt u terecht van koffie tot afzakkertje en van uitgebreid diner tot bitterbal. U kunt de Smoeshaan ook afhuren voor een besloten evenement, premièreborrel of als trouwlocatie. Daarnaast behoort het verzorgen van lunch of artiestencatering ook tot de mogelijkheden.

Daarnaast verzorgt De Smoeshaan alle wensen omtrent horeca bij uw evenement in de zaal. In de Grote Zaal kan dit door middel van een flexibele bar, die afhankelijk van uw evenement op verschillende plekken in de zaal kan worden geplaatst.

Klein Bellevue heeft een vaste bar in de zaal. Hierdoor is deze intieme ruimte een zeer geschikte zaal voor presentaties met aansluitend een borrel.

Invulling van uw evenement

Theater Bellevue biedt u niet alleen het complex en de horeca, maar kan waar u dat wenst u ook helpen bij de ontwikkeling en invulling van het evenement. Met een ruim netwerk in de podiumkunstensector hebben wij voor u vele mogelijkheden beschikbaar voor een boeiend en cultureel evenement. Ook kunnen we u bijstaan in uw keuze van een selectie uit onze vaste programmering ter invulling van uw speciale dag en/of avond. Tevens kunnen wij speciale culturele pakketten aanbieden passend bij uw wensen voor uw evenement.

De Zalen

Capaciteit en prijs per zaal:

  • Grote Zaal   zitplaatsen: 254    receptie: 400   
  • Kleine Zaal  zitplaatsen: 100    receptie: 125   
  • Paloni Zaal  zitplaatsen: 50-70 receptie: 200   

Meer informatie over de zalen vindt u ook op onze pagina Techniek

Bereikbaarheid

Door de centrale ligging is Theater Bellevue prima te bereiken met het openbaar vervoer en de fiets.
Voor gasten met een auto is er voldoende parkeergelegenheid in een van de nabijgelegen parkeergarages.
Recht tegenover het theater bevinden zich ook aanlegsteigers voor rondvaartboten.
Een leuke manier om met uw gezelschap naar ons toe te komen of weer te vertrekken.

Contact

Vanwege de vele verschuivingen in onze programmering als gevolg van corona biedt onze verhuurkalender deze en de komende periode geen mogelijkheden. Als u informatie wenst voor de beschikbaarheid van onze zalen in seizoen 22/23, mail dan Yvonne Bos via yvonne@theaterbellevue.nl. Vermeld in de mail om welke datum/periode het gaat en beschrijf beknopt het doel en benodigdheden.  

Leidsekade 90
1017 PN Amsterdam
020-5305300
www.theaterbellevue.nl
info@theaterbellevue.nl