Smoezen met... Ulrike Quade

Smoezen met...

Ulrike Quade tijdens de eerste repetitiedag van Mahler & Kokoschka. Van 27 maart t/m 21 april is deze voorstelling te zien in Bellevue Lunchtheater.

Waarom willen jullie een voorstelling maken over dit kunstenaarskoppel

Schrijver Hannah van Wieringen en ik zijn zeer gefascineerd door Oskar Kokoschka die een pop liet maken van Alma Mahler, nadat zij niet meer samen met hem wilde zijn. Hij hield zo veel van haar, dat hij dacht niet zonder haar te kunnen. Kokoschka was zich er van bewust dat de pop niet leefde, maar wilde zich wel wanen in het idee dat ze zou kunnen leven. Een prachtige dubbelheid die aansluit bij hoe ik over poppen denk.

Uiteindelijk gaat dit verhaal vooral over de liefde. De intenste liefde van twee mensen; over hoe dat kunst wordt en andersom. Het lijkt tegenwoordig alsof een voorstelling maken enkel over de liefde niet meer genoeg is. Met Mahler & Kokoschka willen wij het tegendeel bewijzen.

Poppen spelen niet alleen in het leven van Kokoschka, maar ook in jouw werk een belangrijke rol…

Ik haal de acteurs graag uit het middelpunt van de voorstelling. Zo ontstaat er een rijkdom aan mogelijke verhalen en vertelvormen. De acteurs kunnen de poppen ‘zijn’, maar ook in de hand nemen en hun verhaal vertellen of er op reflecteren. Met de combinatie van poppen, spelers, muziek en scenografie kan je echt de verbeelding aanspreken.

We maken deze voorstelling speciaal voor de Paloni Zaal en het Bellevue Lunchtheater. De voorstelling hoeft niet te reizen, waardoor we in de gelegenheid zijn om ook de ruimte te transformeren. We pogen de ruimte open te breken en daarmee het Lunchtheaterpubliek een nieuwe ervaring te bieden.


Mahler & Kokoschka is van 27 maart t/m 21 april te zien in Bellevue Lunchtheater.
Klik hier voor meer informatie en kaarten.