foto Melvin Simons

Aangenaam! Femi, Jonathan, Koen & Jeroen

Tijdens Het Debuut ontdek je de meest opvallende afstudeervoorstellingen van 2023. Op één avond zie je drie verschillende voorstellingen van dé theatermakers van de toekomst. Met Het Debuut geeft Via Rudolphi Producties al meer dan 10 jaar de nieuwe generatie theatermakers een podium. Als één van de eersten zie je de makers van de toekomst, pioniers waar je ongetwijfeld nog veel van gaat horen. 

Tijd om de debutanten van dit jaar beter te leren kennen!

Aangenaam! Wie zijn Koen en Jeroen?

Wij zijn Koen en Jeroen en wij studeerden dit jaar samen af aan de acteursopleiding van de HKU. Ons afstudeerwerk Moddergat is geselecteerd voor Het Debuut 2023.

Waar hebben we jullie / jullie werk eerder op het podium kunnen zien?
De afgelopen jaren hebben we van alles gedaan! Jeroen liep bijvoorbeeld in zijn afstudeerjaar stage bij Theater Artemis en een coproductie van de Veenfabriek en Theatergroep ECHO.

Ondertussen speelde Koen bij Het Nut, was te zien in een Noorse mime-voorstelling van Øystein Johansen en maakte hij een film: Odysseus: Odysseus.

We stonden dus al heel veel op de vloer, maar Moddergat was onze eerste officiële samenwerking (maar waarschijnlijk niet de laatste). We vinden elkaar in ons fysieke spel, onze filosofische gesprekken en ons plezier op de vloer.

En waar zien we jullie werk over 10 jaar?
We hopen dat er nog veel meer te zien gaat zijn van ‘Koen en Jeroen’ in de toekomst. We hebben ook nog genoeg ideeën voor voorstellingen om de komende tien jaar mee te vullen. We doen daarnaast ook graag onze eigen projecten, maar staan altijd paraat om elkander te helpen waar nodig. We gaan zien waar het schip strandt! 

 

Aangenaam! Wie is Femi?

Aangenaam! Femi is mijn naam. Ik ben geboren Rotterdammer en afgelopen zomer afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Ik schrijf, speel, relativeer, dans, dicht en lach veel. Met mijn afstudeervoorstelling Ik wil wit zijn maak ik deel uit van Het Debuut 2023. Een verhalende solovoorstelling over een worsteling met een zelfbeeld dat los wil komen van oordelen en vooroordelen ten opzichte van de kleur van mijn huid. Over gezien worden, maar dan voor wie je bent.

Waar hebben we jou / jouw werk eerder op het podium kunnen zien?
Ik mag met dankbaarheid zeggen dat mijn werk al te zien geweest is op het podium van: Kunstbende, Zaal 3, Oerol, meerdere studiedagen voor vrije school docenten, Frascati, de Solodagen en Loading Dock Sessions van de Schuur en ITA Academy.

En waar zien we jouw werk over 10 jaar?
Over 10 jaar is mijn werk hopelijk te zien in een gevulde Juliet op Lowlands, uitgebracht als dichtbundel, ingesproken als luisterboek, uitgelicht in de buitenlucht van Oerol, zie je me spelen in het Klokhuis, ben ik te horen in de Mezrab, in een buurthuis in Feyenoord Rotterdam en op podia in samenwerking met o.a. Orkater of Theater Rast of Black Sheep Can Fly etc. Ik noem maar wat ;) 

 

Aangenaam! Wie is Jonathan?

Jonathan, afgestudeerd aan de acteursopleiding van de Amsterdamse Toneel en Kleinkunstacademie. In mijn werk ben ik vooral bezig met thema’s als liefde, identiteit, het vinden van je ‘thuis’ en de viering van het ‘zijn’. Thema’s die ik graag in een muzikale, poëtische vorm giet. 

Waar hebben we jou / jouw werk eerder op het podium kunnen zien?
Dit seizoen is mijn theaterdebuut met eigen werk. Tijdens mijn studie op de Toneelschool begon ik met een documentaire genaamd Kleine Jongen als begin van een trilogie waar A Thousand Roses (te zien tijdens Het Debuut) een vervolg op is en met een derde voorstelling nu op de concepten plank.

En waar zien we jouw werk over 10 jaar?
Ik ben op zoek naar de juiste platformen om mijn eigen werk te tonen en met wie of welke organisaties ik zou willen samenwerken. Maar het zal zeker ten doeken of ten tonele worden gebracht. 

Als ik groot mag dromen hoop ik dat ik dan de trilogie af heb gemaakt, een speelfilm heb mogen maken, een muziekalbum heb uitgebracht waarmee ik mee mag gaan touren en dat het boek dat ik ontzettend graag wil schrijven op de drukplank ligt.

 

Het Debuut

Via Rudolphi Producties

vr 3 nov - za 4 nov
van 11