foto Nichon Glerum

Zoeklichtsessies

Deel je werk en groei als podiumschrijver

Schrijf je al theaterteksten en wil je daarin professioneel groeien? Wil je in contact komen met andere dramaturgen en ervaren schrijvers uit het professionele veld? Dan zijn de zoeklichtsessies iets voor jou!

Tijdens een zoeklichtsessie ga je met twee andere deelnemers en twee ervaren begeleiders (auteurs en dramaturgen) in gesprek over jullie werk. Aan de hand van een beproefde feedbackmethode scheppen we een veilige sfeer waarin je het kwetsbare gesprek over jouw artistieke werk-in-ontwikkeling zorgvuldig kunt voeren. Naast het gesprek over je werk geven we je praktische tips en aanknopingspunten die voor jouw ontwikkeling als podiumschrijver van pas kunnen komen.

Wanneer zijn deze zoeklichtsessies?
De volgende zoeklichtsessies worden gehouden op 13 mei in Theater Bellevue. Graag ontvangen we je aanmelding uiterlijk 12 april. Je hoort dan een week later of je geselecteerd bent.

Hoe kun je je aanmelden? 
Stuur een mail naar schrijvers@theaterbellevue.nl met:

1. Jouw CV op maximaal 2 A4
2. Jouw motivatie op maximaal 1 A4 met daarin het antwoord op één vraag: waarom is het voor jou nu relevant om een zoeklichtsessie bij te wonen? 
3. Stuur ons een selectie van jouw bestaande theaterteksten en werkplannen en mogelijk wat ideeën voor nieuwe projecten. In totaal zou het een document moeten zijn van minimaal 2500 en maximaal 30.000 woorden. Oftewel, werk dat je graag deelt, omdat het een beeld geeft van je relevante ontwikkeling schrijver. Je moet er zeker niet speciaal voor deze gelegenheid veel tijd in stoppen. Stuur wat je nu op je laptop hebt. Het gaat om een inhoudelijke kennismaking. De zoeklichtsessies zijn geen pitch.

Let op: Als je wordt geselecteerd is het ook de bedoeling dat jij de CV, motivatie en het werk van de andere deelnemers leest. Zo kan ieders inbreng van waarde worden. Dit betekent dus ook dat jouw materiaal met alle deelnemers aan de zoeklichtsessie wordt gedeeld.

 Heb je misschien vragen? Of wil je wat bespreken? Stuur dan een mailtje naar schrijvers@theaterbellevue.nl