Toneelschrijven

“Dus ik mag gewoon schrijven zoals ik praat? Echt? Zoals ik, ik bedoel echt ik, praat?  Met uh’s en, like, Engelse woorden?”  
Anna, deelnemer Write me a story 2020  

Theater Bellevue is hét toneelschrijfhuis voor jongeren. Bij ons kun je terecht voor een kennismakende workshop, verdiepende lessenserie of talentontwikkelingstraject.  

De toneelschrijfprojecten van Theater Bellevue koppelen toneelspelen aan het toneelschrijven: begin met het vertellen van een verhaal, improviseer een Break-up scène of speel een personage. En zet wat je op de vloer vond om in een toneeltekst.  

Workshop Toneelschrijven  

Tijdens deze workshop maken leerlingen op een dynamische en enthousiasmerende manier kennis met het schrijven van een theatertekst en proberen ze hun werk direct uit op de vloer. Het niveau van de workshop wordt aangepast aan de leeftijd en ervaring van de leerlingen.  

Write me a story - Lessenserie Toneelschrijven 

“[onze] studenten hebben op toegankelijke en in een zeer aansprekende vorm leren schrijven voor theater. Resultaat is een tekstboek bomvol hedendaagse, grootstedelijke, rauwe en authentieke teksten van de hand van jonge mbo-ers" 
Docent PACT+ Theater 

Theater Bellevue ontwikkelt samen met scholen lessenseries toneelschrijven. We zoeken hier altijd de aansluiting met het curriculum en de vraag van de school. Een succesvol voorbeeld is het project Write me a story dat we met het mbo PACT+ Theater ontwikkelden.   

Lees de prachtige teksten die voortkwamen uit Write me a Story:
De Stad 2021
ALBATROSSEN LEVEN VAAK APART een verzameling toneelteksten over de liefde2022
ER ZAT EEN MATIGE HOEVEELHEID PARMEZAANSE KAAS OP MIJN SPAGHETTI
en ander hotelkamerleed  2022

Bellevue Junior Schrijvers  

De eerste editie van Bellevue Junior Schrijvers is van start! In dit talentontwikkelingstraject krijgen de jonge talenten een half seizoen lang workshops toneelschrijven en bezoeken ze samen voorstellingen. Ze werken toe naar eigen toneelteksten die door professionele acteurs in Theater Bellevue wordt gepresenteerd op zondag 3 juli 2022.

Volg de Junior Schrijvers '22 hier

Meedoen met een volgende editie? Neem contact op met Nico (nico@theaterbellevue.nl) om op de hoogte te blijven wanneer de volgende editie start.