Smoezen met Glodi Lugungu

Smoezen met... Glodi Lugungu: winnaar van de Amsterdams Kleinkunst Festival Sonneveldprijs 2018. Van 6 t/m 10 november staat hij met alle finalisten in Theater Bellevue met de AKF Finalistentournee.
 

Het is bijna een jaar geleden dat je de Sonneveldprijs won, hoe gaat het nu met je?
Het gaat heel goed! Ik ben dit theaterseizoen begonnen in Edinburgh (UK), waar ik twee weken op The Fringe Festival in het Engels heb opgetreden. Nu ben ik terug in Amsterdam en bezig met nieuw materiaal, mezelf ontwikkelen en afstuderen. Het meedoen en winnen van de AKF Sonneveldprijs 2018 heeft mij een enorme waardering gegeven voor het vak. Ik heb ontzettend veel mensen ontmoet die mij naar een hogere niveau hebben getild. Én ik ben aangenomen bij Comedytrain! Alleen maar leuke dingen dus.


En nu sta je de theaters met de Finalistentournee!
Ja, dat is wel weer even wennen. Er zat een lange periode tussen de finale en de finalistentour, waarin ik ook ander materiaal ben gaan spelen. Maar het blijft heel leuk om te sleutelen aan het programma waar ik mee gewonnen heb om zo tot een nog sterker optreden te komen. Regelmatig krijg ik de vraag wanneer ik met een avondvullend programma kom. Daar wil ik in de toekomst graag aan werken.


Op dit moment zijn de auditierondes voor de Sonneveldprijs 2019. Hoe heb jij jouw auditie ervaren destijds?
Mijn auditierondes vond ik ontzettend spannend; zeker omdat er zoveel verschillende vormen op een avond waren en iedereen uniek was. Ik denk dat door vertrouwen te hebben in wat ik wilde vertellen, het allemaal uiteindelijk heel goed heeft uitgepakt. Het gaf mij veel rust om niet de aanname te doen dat mensen het toch niet begrijpen. Het allerleukste was om zoveel nieuwe mensen te leren kennen, hierdoor vergeet je het wedstrijdelement en ligt de focus meer op je verhaal.

Wat zou je de nieuwe auditanten willen meegeven?
Bedenk thuis al waar je aan begint en wat je te wachten staat. Concurrentie, meningen, een jury, podiumangst, zenuwen... Accepteer dat allemaal thuis en focus je in het theater op de leuke dingen. Je bent er, je hebt die stap gemaakt, je hebt een verhaal en dat mag je nu vertellen!


De AKF Finalistentournee is te zien van 6 t/m 10 nov in Theater Bellevue. Ga voor meer info en kaarten: theaterbellevue.nl/akf-finalisten