Een Mozaïek van Verlorenen

De voorstellingen Lieve Vrienden, Familie, Genodigden gaat over vriendschap en rouw. In het kader van dit onderwerp is in de foyer en de Speakeasy de expositie te zien Een Mozaïek van Verlorenen met werk van van Chaja van Kollem en Margareta Svensson. 

Hoe voelt het om een kledingstuk van een overleden dierbare aan te trekken? Kan je via de stof deze persoon dicht bij je houden?

Een Mozaïek van Verlorenen is een kunstproject over verlies en het herinneren met de zintuigen. Margareta en Chaja fotograferen mensen in kleding van een dierbare die overleden is, en ontrafelen de verhalen achter de kledingstukken. En deze foto's bundelen zij in een boek en exposeren zij een selectie foto's in Theater Bellevue en De Hoftuin (achter het Namenmonument).

Margareta (62) is al jarenlang werkzaam als fotograaf en cultuurwetenschapper. Chaja (26) is theaterdocent en net afgestudeerd filosoof. Ondanks hun verschil in achtergrond en leeftijd zijn ze samen gekomen om aandacht te vestigen op rouw en verlies. Dit unieke project zit vol met bijzondere verhalen en maakt de ervaring van verlies bespreekbaar, tastbaar en minder eenzaam.

Je kunst dit mooie project steunen, tot 21 september via Voor de Kunsten.

Bezoek Een Mozaïek van Verlorenen:

van 20 sep t/m 1 okt te zien in de foyer van Theater Bellevue, rondom de voorstelling Lieve Vrienden, Familie en Genodigden van Jan Hulst en Daan Heerma van Vos.

28 september om 17.30 start hun expositie in de Hoftuin, de tuin achter het Namenmonument, in Amsterdam in het kader van de Nationale Week tegen de Eenzaamheid.

Het boek Een Mozaïek van Verlorenen zal gepresenteerd worden tijden deze opening, en zal vanaf dat moment te koop zijn.

Meer informatie

https://eenmozaiekvanverlorenen.nl/

Een Mozaïek van Verlorenen wordt ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het werk in de Hoftuin wordt geëxposeerd onder de vleugel van Humanitas.

 

Lieve Vrienden, Familie, Genodigden

Jan Hulst, Daan Heerma van Voss / Theater Oostpool / Theater Bellevue

wo 20 sep - vr 17 nov