©X+L, foto Dick ©René Castelijn.
za 15 feb - za 14 mrt
Bellevue Lunchtheater

Margreet heeft de groep verlaten

mugmetdegoudentand
15
feb
-
14
mrt

Na het succes van de voorstellingen Fifty Fifty, Een flinke linkse vrouw en Buik is dit de vierde samenwerking van Mugmetdegoudentand met schrijfster Aaf Brandt Corstius en actrice Lies Visschedijk.

Eén straatje, dertig buren. Ze hebben samen een appgroep.
De ene buurman houdt op ietwat paranoïde wijze de veiligheid in de gaten, de ander vraagt met regelmaat om een klopboor of griptang om tot ergernis van de rest van de straat weer een hele zondagmiddag aan zijn huis te gaan klussen.

Soms zijn er nieuwtjes – muizen bij de Albert Heijn, of iemand heeft ineens een granaat uit de Tweede Wereldoorlog in de achtertuin gevonden.
Het gaat z’n gangetje, in de straat en op de app.

Maar op een dag verlaat Margreet de appgroep. Margreet, de buurvrouw van nummer 32. Op de straatborrel, en in de dagen daarna, gaat het over niets anders meer: waarom heeft Margreet de groep verlaten?

Waarom doet iemand dat eigenlijk, de groep verlaten?
Kan dat? En mág het?
De vanzelfsprekendheid waarmee het suffe straatje een eenheid vormde, valt weg.
De buren komen tegenover elkaar te staan.
En van Margreet horen we niets.
Want zij heeft de groep verlaten.
 

"Dit is de vierde samenwerking met actrice Lies Visschedijk, maar Marcel (Musters, red.) is wegens een burn-out vervangen door Mug-veteraan Dick van Toorn. Deze nieuwe samenwerking heeft weer inspirerende dingen opgeleverd," aldus schrijfster Aaf Brandt Corstius. Lees het volledige interview hier.

Eén straatje, dertig buren.
Ze hebben samen een appgroep.
Van Margreet horen we niets.
Want zij heeft de groep verlaten.

Credits

Vanwege een burn-out is Marcel Musters helaas niet in staat deze voorstelling te spelen. Zijn vervanger: Mug-veteraan Dick van den Toorn (o.a. Verlichtinglight, Quality Time en Funzone).

spel Lies Visschedijk, Dick van den Toorn
tekst Aaf Brandt Corstius, Joan Nederlof
eindregie Paul van der Laan
decor X+L

©X+L, foto Dick ©René Castelijn.
Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie