©Paul Sixta

Funny Soft Happy & The Opposite

Connor Schumacher / Dansateliers
Dans op Dinsdag
di 7 jan 20:30 - 21:45
  • di 7 jan
    20:30 - 21:45
    Grote Zaal - geplaceerd

Je ultieme fantasie wordt werkelijkheid in Funny Soft Happy & The Opposite: het leven als een jazzmusicaldanservaring. Als je het leven serieus neemt, dan is dit de generale repetitie.

Zes dansers demonstreren een high-intensity training voor lichaam en geest, waarmee je uithoudingsvermogen voor het leven opbouwt.

Want dat hebben we hard nodig in deze wereld die steeds sneller draait en waarin waarden als zorg, compassie en luisteren naar elkaar onder druk staan. Hoe verhouden wij individuen ons tot elkaar in zo’n wereld? Of tot de groep? Funny Soft Happy & The Opposite bouwt samen met jou een nieuwe ruimte waarin deze vragen gesteld kunnen worden, vol met regenbogen, rookgordijnen en oogverblindende lichamen.

Met dank aan Bob Fosse-musicals, neurowetenschap en work-outvideo’s uit de jaren ’80, bieden zes uiteenlopende dansers je een glimp van hoe het leven zou kunnen zijn wanneer we toegeven aan dat waar Funny, Soft, Happy & The Opposite over gaat: dit leven dat we leven. Sluit je aan: voel je vrij om je haar los te gooien, een drankje te doen, een gedachte te delen en achteraf te dansen.
 

 In de pers 

"Schumacher (zelf optredend als geestige ceremoniemeester) reanimeert de opzwepende aerobicsmotoriek uit jarentachtigworkouts tot een hilarische, opgewekte conditietraining." ★★★★ de Volkskrant

"In een hyperpenetrante aerobics-les representeert choreograaf Connor Schumacher het tempo en de kunstmatigheid van ons bestaan. Met Amerikaanse schwung brengt hij zijn boodschap, vol ironie en vet gedrukte letters." Theaterkrant

Winnaar Prijs van de Nederlandse Dansdagen 2019

If human life is a performance Then we need a human performance practice To build stamina for life

Connor Schumacher

Credits

concept, choreografie Connor Schumacher
gemaakt in samenwerking met, gedanst door Mohamed Boujarra, Sandy Ceesay, Courtney May Robertson, Karlijn Roest (cover), Majon van der Schot, Paolo Yao, Jiaman Zhang
dramaturgie Maaike Schuurmans
lichtontwerp en techniek Edwin van Steenbergen

financieel ondersteund door Fonds 21, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Zabawas, Gemeente Rotterdam.

Meer over de makers

Connor Schumacher is een choreograaf uit Rotterdam. Hij begon met dansen aan het Purchase College Conservatory of Dance in New York. Sinds 2013 ontwikkelt hij zich onder de vleugels van Dansateliers. Hier maakte hij o.a. Boy oh Boy (2013), Boy oh Boy 2: God’s first creature (2014), The Fool (2015) en OK Future (2017) i.s.m. Lucy Suggate. In 2015-2017 nam hij deel aan het Europese project Dancing museums en presenteerde hij werk in o.a. The Louvre, Parijs, The National Gallery in Londen en Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. In 2017 werd Connor genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen. In 2019 heeft Connor Schumacher de Prijs van de Nederlandse Dansdagen toegekend gekregen.

"Connor is ongelooflijk slim en origineel. Dat afwijkende trekt me. Hij toont een wereld van extremen waarin uitersten samenkomen, kan goed samenwerken en durft politiek te zijn." Krisztina de Châtel