Continenten - Mart van Berckel / De Nieuwe Oost
Victor Wennekes

Continenten

Mart van Berckel / De Nieuwe Oost
vr 20 mrt en za 21 mrt

Welke duistere verlangens gaan er schuil achter de façade van ons alledaagse bestaan? Wat gebeurt er, als de oppervlakte van ons laagje beschaving begint te barsten?

In Continenten zien we het leven van twee mensen op imploderen staan. Ze proberen zich staande te houden in een dagelijkse routine, maar uit de scheuren in hun perfecte bestaan kruipen duistere en gewelddadige verlangens. Binnen de vier muren van hun woonkamer lijkt de grens tussen mens en beest angstvallig dun te zijn.

Regisseur Mart van Berckel en vormgever Vera Selhorst laten zich inspireren door het werk van filmregisseur Michaël Haneke en schilder Edward Hopper. Met minutieus gebruik van muziek, vormgeving en licht, toveren ze een magisch-realistische wereld op toneel waarin de scheidslijn tussen dagelijkse sleur, fantasie en nachtmerrie vervaagt. Continenten is een koortsachtige visuele trip die even esthetisch als angstaanjagend is.

Een schilderachtige, tekstloze voorstelling over de waanzin in het alledaagse

 BELLEVUE EXTRA 

Inleiding door filmjournalist Hugo Emmerzael
Vr 20 mrt | 19:45 - 20:15 uur | Studio Melanie

Voor Continenten lieten regisseur Mart van Berckel en vormgever Vera Selhorst zich inspireren door Michael Haneke’s speelfilmdebuut Der siebente Kontinent (1989). Op vrijdag 20 maart vertelt filmjournalist Hugo Emmerzael over Haneke’s cinema; de terugkerende thema’s en de vervreemdende horror, maar ook over de uitdagingen van film vertalen naar het toneel. De inleiding zal worden bijgestaan door filmfragmenten uit het oeuvre van Haneke.

Credits

regie Mart van Berckel
spel Freek Nieuwdorp, Merel Severs
scenografie Vera Selhorst
geluidsontwerp Mauro Casarini
dramaturgisch advies Florian Hellwig
regieassistentie Ruben van den Aardweg
productie de martvanberckelgroep in coproductie met De Nieuwe Oost