Foto: Léon Hendrickx / Studio MiNSK

SYZYGY

Jakop Ahlbom Company
Nederlands Theater Festival | NTF SPECIAL | Wereldpremière
do 3 sep - za 5 sep

In SYZYGY geeft Jakop Ahlbom Company vorm aan menselijke en emotionele thema’s rondom een gegeven dat simpel en complex tegelijk is: het lichaam.

EXTRA VOORSTELLING! zo 6 sept, 15:00. Klik hier voor meer informatie. 

Het is het machtigste maar ook het meest kwetsbare dat we bezitten en het houdt sommigen van ons, vrijwillig of gedwongen, onophoudelijk bezig. Hoe hebben cultuur en media invloed op ons zelfbeeld, en kunnen we omgaan met verandering? Hoe ver kan maakbaarheid gaan, en wat is schoonheid?

In deze voorstelling met vier vrouwelijke performers is het lichaam als instrument weliswaar leidend, maar net als in het andere werk van Ahlbom wordt er een spannend spel gespeeld met surrealisme en transformatie. Deze magische, poëtische reis voert ons langs zowel het werkelijke als het onwerkelijke en brengt ons steeds weer tot de vraag: kan je ánders kijken? En zie je je eigen lichaam, en dat van degene naast je, na afloop met een nieuwe blik? Durf los te laten wat je dacht zeker te weten…

SYZYGY = Wanneer tenminste drie hemellichamen op één lijn komen binnen hetzelfde zwaartekrachtsysteem.

Credits

regie Jakop Ahlbom
dramaturgie Judith Wendel
spel Silke Hundertmark, Gwen Langenberg, Çigdem Polat en Merel Severs
geluidsontwerp Leonard Lucieer
kostuumontwerp Susann Rittermann, Esmée Thomassen 

Meer over de makers

IMAGINE THE UNIMAGINABLE

Beelden uit Jakop Ahlbom’s voorstellingen kunnen jaren later nog voor je geestesoog terugkomen, en ook met SYZYGY creëert hij een unieke belevenis. Het is een terugkeer naar de intimiteit van de kleine/middenzaal na jaren van groot gemonteerde voorstellingen als Horror en Le Bal, om dicht op de huid op zoek te gaan naar de essentie van het lichaam in al haar zuiverheid. Associatief in de beste Ahlbom traditie, is dit een [liefdevolle] performance over kracht en kwetsbaarheid, schijn en zijn, illusie en desillusie.