Foto: Anne van Zantwijk

Constellations

Britte Lagcher / Beau Schneider
wo 14 okt - do 15 okt

Vanuit de meest klassieke opzet – jongen ontmoet meisje - vertelt Nick Payne’s Constellations oneindig veel verhalen. Staat de toekomst in de sterren? Of hangt ons leven van toeval aan elkaar?

Constellations gaat over vrije wil en vriendschap. En over de multiversumtheorie. Maar ook over honing. En liefde. Een kosmische liefde!

Marie en Roland ontmoeten elkaar op een feestje. Zij is natuurkundige, hij Imker. Ze gaan wat drinken, of misschien wel niet.  Ze worden hopeloos verliefd. Of één van de twee is al verloofd. Misschien leven ze nog lang en gelukkig. Misschien niet lang, maar tragisch kort.

Een geraffineerde reis door de liefde. Soms vrolijk en speels, altijd oprecht en verrassend. Constellations was te zien van West End tot Broadway en van China tot Peru.

Een voorstelling voor iedereen die wel eens verliefd is geweest!

Credits

spel Beau Schneider, Britte Lagcher
regie Laurens Krispijn de Boer
tekst Nick Payne
vertaling Peter de Hoog

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt worden door het Kickstart Cultuurfonds

Meer over de makers

Nick Payne won als jongste schrijver ooit met Constellations de prestigieuze Evening Standard Theatre Award. Op Broadway werd het stuk gespeeld door Jake Gyllenhaal (zijn Broadway debuut!) en Ruth Wilson. Ruth Wilson werd genomineerd voor een Tony Award voor haar rol. Constellations is sinds de eerste uitvoering in Londen gespeeld van China tot Peru en van de VS tot Australië.

Laurens Krispijn de Boer (regie) studeerde in 2012 af aan de Academie voor Theater en Dans. Na zijn afstuderen maakte hij onder andere de Opera Becoming the system bij de Diamantfabriek, de muziektheatervoorstellingen Cosima en De Koperen Tuin bij Certo productions en het voor de Neerlands Hoop genomineerde cabaretvoorstelling Ik beloof niks van René van Meurs. In zijn werk staat vaak het breken met de regels en het onvervuld verlangen centraal.

Britte Lagcher en Beau Schneider studeerden in 2012 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en zijn al meer dan tien jaar beste vrienden. Vorig seizoen speelden zij voor het eerst samen in de toneelbewerking van de bestseller Hendrik Groen een hoogbejaard liefdeskoppel. Met 50.000 bezoekers de best bezochte toneelvoorstelling van het seizoen.