Foto: Casper Koster

(S)EXPERIMENT

Kirsten van Teijn
succesreprise
vr 25 dec - wo 30 dec

Een intieme en kleurrijke voorstelling over liefde anno nu.

In (S)EXPERIMENT onderzoekt Kirsten nieuwe vormen in de liefde. Een intieme voorstelling rondom 21e-eeuwse liefde over gender, seksualiteit en identiteit.

De wereld barst uit haar hokjes, en oude denkpatronen. Is kerst niet juist de tijd om de wereld te herdefiniëren? Kirsten begint bij de liefde. Vol optimisme en zelfspot neemt ze je mee in haar leven met haar vriend én haar vriendin. Want waarom zou je moeten kiezen voor één liefde of één sekse?

Ze is überhaupt heel blij te mogen spelen deze kerst, dan hoeft ze tenminste niet te kiezen aan welk kerstdiner ze aanschuift.

"(S)EXPERIMENT staat voor mij niet letterlijk voor ‘seks’, maar voor ‘sekse’; vrouw / man en alle kleurrijke vormen daar omheen en tussenin. Het staat voor de fluïde zoektocht in de liefde. Het hoofd denkt te móéten kiezen omdat we zijn opgegroeid in een zorgvuldig ontworpen systeem. Maar wat als je daar ineens niet meer aan mee doet? Volgens mij is het tijd voor next level. Daar staat het voor. En liefde. Veel liefde." 


 COLUMN 

NIKS GEEN KUT KERST
Kirsten van Teijn over haar kerst 2020

Driehonderddrieënzestig dagen in het jaar weet ik precies waarom ik een relatie heb met mijn vriend én mijn vriendin, maar twee dagen per jaar ben ik in totale paniek. Toen ik het verlossende telefoontje kreeg vanuit Bellevue dat ik mag spelen tijdens de kerstdagen, daalde er een engel neer op mijn schouder. ‘Ik hoef niet te kiezen bij wie van mijn schoonouders ik ga gourmetten deze kerst, halleluja.’

Lees de volledige column hier

"Nu met nog meer ballen"

Credits

van, met Kirsten van Teijn
regie Vincent van den Elshout
dramaturgie, tekstcoach Eva Gouda
coach Jessica Borst, Stephanie Louwrier
kostuum Lieke Arens
sounddesign Jelle Bruinsma