Foto: Rob Gradisen

THERE SHE IS | departing landscapes

Keren Levi (NL/IS) / NeverLike
JULIDANS 2021
do 8 jul - za 10 jul

In deze persoonlijke solo van Keren Levi staat afscheid nemen centraal. In tegenstelling tot veel van haar andere voorstellingen werkt Levi ditmaal met autobiografisch materiaal. Ze switcht tussen verhalen en dans in een solostuk dat ze zelf heeft gecreëerd en uitvoert. Op het randje van roddelpraat schetst Levi een geschakeerd beeld van intimiteit en afstand binnen haar familie. De toeschouwer leest als ware in haar geheime dagboek en wordt uitgenodigd te reflecteren over het verlies en afscheid van vorige generaties.

Vanaf 2018 werkt Keren Levi aan een serie solo’s onder de naam Departing Landscapes, waarvan THERE SHE IS de huidige versie is. Departing Landscapes is als een nat schildersdoek, waarop Levi steeds hetzelfde idee opnieuw herinterpreteerd, aanscherpt, uitwist, aanbrengt en verfijnt. Het groeit met haar mee en wordt door de tijd, aandacht en liefde die zij over een langere periode in het stuk steekt teeds rijker en gelaagder. Voor deze serie werken vroeg Levi dramaturg Igor Dobričić en componist Tom Parkinson waarmee zij al jaren samenwerkt, om mede vorm te geven aan deze persoonlijke zoektocht.

Credits

choreografie, performance Keren Levi dramaturgie Igor Dobričić muziek Tom Parkinson video Assi Weitz licht Martin Kaffarnik productie Keren Levi | NeverLike co-producenten Veem House for Performance Amsterdam, Theater im Pumpenhaus, Münster 

Meer over de makers

Of ze nu voorstellingen maakt voor jongeren of volwassenen, de Israëlische Keren Levi (1972) doet alles met een even grote bevlogenheid. Levi woont in Amsterdam sinds 1997 en werkte overal in Europa als danser en choreograaf. Ze verkende een groot aantal thema's en stijlen in haar voorstellingen, maar altijd vanuit de focus op een concept of een taak die de choreografie stuurt. Levi werkt nauw samen met haar performers; hun geschiedenis, overtuigingen en interesses zijn materiaal voor de voorstelling.

In 2010 stond Levi voor het eerst op Julidans, in het NEXT-programma in de Melkweg (Big Mouth, samen met Niv Sheinfeld en Oren Laor). In 2013 stond haar muziekdansconcert voor jongeren To Band tijdens Julidans in het Vondelpark. Levi's mix van dans, live muziek en video spreekt zowel doorgewinterde dansliefhebbers aan als de nieuwkomers in de zaal. Met The Dry Piece / XL kreeg ze een welverdiende premièreplek in het hoofdprogramma van Julidans.