Foto: Malou van Breevoort

Aanstalten

Paulien Cornelisse
try-out
di 12 okt - do 14 okt

‘Zullen we maar eens aanstalten maken?’ is een vraag die iedereen begrijpt, maar waar ‘aanstalten’ begint en eindigt, is volstrekt onduidelijk. 

Let op: Theater Bellevue is het officiële en enige verkooppunt. Koop geen kaarten voor deze voorstelling via wederverkopers.

We leven sowieso in onzekere tijden, waarbij onduidelijk is wanneer die ‘tijden' precies begonnen. Paulien Cornelisse vermoedt 50.000 jaar geleden, om drie uur ’s middags, want dat is het onzekerste moment van de dag.

Het beste wat je kunt doen, vindt Paulien, is de onzekerheid accepteren, omarmen, erkennen, ‘facen’, en een plekje geven binnen je eigen wereldje.

'Vaak weet je pas wat je wilt zeggen als je het al gezegd hebt,’  heeft vast iemand ooit wel eens gezegd. Hopelijk is ook na afloop nog steeds onzeker wat er nu eigenlijk is verteld.

NB: Deze cabaretvoorstelling is ook geschikt voor mensen die wél veel zeker weten. 

Meer over de makers

Paulien Cornelisse schrijft en maakt theater. Voor haar eerste cabaretprogramma Dagbraken ontving zij van de VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties) de ‘Neerlands Hoop’, de prijs voor de meest veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief.

​Daarna volgde Hallo Aarde (2010) en Maar ondertussen (2013) waar zij de Poelifinario, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen voor won. Uit het juryrapport: “Dat achteloze in- en uitzoomen, verpakt in verhalen waar je stuk voor stuk een strik om zou willen leggen, razendknap is het.”

Paulien schreef in 2009 Taal is zeg maar echt mijn ding. In 2012 verscheen En dan nog iets, het vervolg op het eerste boek. Voor het eerste kreeg ze een platina boek (700.000 exemplaren verkocht) en het tweede werdt genomineerd voor de NS Publieksprijs. Paulien schrijft drie keer per week een column op de voorkant van de Volkskrant.