Foto: Hans Hordijk

Dansclick 23

KORZO / Piet van Dycke / Dalton Jansen
di 16 nov 20:30 - 22:00
  • di 16 nov
    20:30 - 22:00
    Grote Zaal

Het succesvolle concept DansClick fungeert al 15 jaar als springplank voor jonge makers die samen op tournee gaan.

Ontdekkingstocht langs nieuwste generatie dansmakers

De winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2021 gaan samen op tournee in het format DansClick 23. De voorstellingen worden omlijst met videoportretten en het publiek krijgt na afloop gelegenheid om met de makers/dansers na te praten onder het genot van een drankje

De Après Danse is een essentieel onderdeel van de DansClick, om makers en publiek bij elkaar te brengen en het gesprek over dans te voeren. DansClick is een uniek tourneemodel dat een nieuwe generatie choreografen in contact brengt met potentieel danspubliek en met programmeurs van verschillende theaters in Nederland.

Een double bill waarin kwetsbaarheid centraal staat

Piet Van Dycke – On Point

Twee mannen balanceren op elkaar en door de ruimte. Ze wankelen en weifelen, navigeren langs schouders en obstakels. Ze zoeken houvast. Maar proberen het ook zonder. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met risico. On Point oogt grappig en gevaarlijk tegelijk. Is het een absurd spel, een plaagstoot of onderhuidse concurrentie? Durf je de ander te vertrouwen of begeef je je daarmee op glad ijs? Beide performers, geschoold in acrobatiek, duelleren met verhoudingen in een woordeloze performance vol humor, die klein begint en gestaag uitgroeit tot metafoor voor risicovolle menselijke relaties.

Dalton Jansen – To the Edge 3

Met To the Edge 3 claimt Dalton Jansen de ruimte voor een radicaal zacht statement over macht, mannelijkheid en vriendschap. Met grote ambachtelijkheid creëert hij een dynamisch toneel, waarbinnen hij met twee performers en een spoken word artiest het publiek deelgenoot maakt van hoe hun levens met elkaar verweven en verbonden zijn. Hun worstelingen worden zichtbaar, maar evenzeer hoe zij die samen aan durven te gaan, hoe zij elkaar steunen, motiveren, plagen en toejuichen.

Credits

On Point

concept, choreografie Piet Van Dycke
acrobatiek, dans, spel Samuel Rhyner, Cal Courtney
met steun van PLAN, Dansbrabant, Festival Circolo
met dank aan Janneke Defesche, Wendy Moonen, Heleen Volman 

To the Edge 3


choreografie Dalton Jansen i.s.m. de dansers
dansers Adam Khazamurdov, Giovanni Pisas, Dalton Jansen
dichter Elten Kiene
componist Tom van Wee
styling Odair Pereira
productie Theater Rotterdam