Foto: Simon Wald Lasowksi

Storm voor wie wakker is

House of Nouws
vr 3 dec - za 15 jan

Nav de persconferentie van 18 december moeten wij helaas de matinees van Storm voor wie wakker is annuleren. Kaartkopers krijgen zo spoedig mogelijk een mailtje over wat er mogelijk is met de reeds gekochte kaarten. 

Spoken word, toneel en muziek komen samen in een onderdompeling in nachtelijke eenzaamheid. Een voorstelling die over de grenzen van disciplines klotst. De tribune gaat aan de kant voor een analoge 360º theaterervaring: het publiek zit en ligt midden op het speelvlak van de vier performers. In elke stad worden ook zij verrast door het gastoptreden van steeds een andere spoken word artiest.

Het is nacht. Verspreid door de stad liggen op kleine verlichte eilandjes mensen wakker. Slaapkamers, huiskamers, keukentjes. Ze zijn allener dan overdag en overgeleverd aan hun gedachten. Wat houdt ze wakker? Vier figuren gidsen ons langs deze stervelingen die worstelen met thema’s die larger zijn than life. Ze roepen een storm op, om de slapelozen hun hoofd uit en de buitenwereld in te trekken.

"Samenleven, we kunnen het niet meer"

Schreef het Tilburgse House of Nouws in 2019. Ze namen zichzelf voor met onze voorstellingen steeds collectieve ervaringen aan te richten, waarmee we onze samenleefspier konden trainen. Wisten wij veel dat onze samenleving een gigantische beproeving te wachten stond.

Eind 2021 leven we zo’n beetje ‘post-crisis’. Ziekte, mondkappen, vaccins, demonstraties en QR-codes hebben bestaande ongelijkheden uitvergroot en gigantische nieuwe kloven geslagen. Bijna iedereen heeft opnieuw leren omgaan met verschil. Storm voor wie wakker is is een ode aan ieders poging om tot elkaar door te dringen.

Een carrouselvertelling door een doorwaakte nacht

Theaterkrant

“De voorstelling maakt overtuigend invoelbaar hoe in de nacht de wereld lijkt weg te vallen, met de geruststellende dagelijkse bezigheden, de huisgenoten, de werkzaamheden die de gedachten ordenen en afbakenen.” Theaterkrant

Credits

regie Sanne Nouws
tekst Sandy Bosmans
met tekstbijdragen van Twan van Bragt, Ayden Carlo, Robin Habbé, Derica Shields, Mientje en Dientje
spel Jermaine Berkhoudt, Kirsten Mulder, Eefje Paddenburg, Timo Tembuyser
componist Daniel van Loenen
choreografie Nina Fokker 
dramaturgie Thomas Lamers 
scenografie Liesje Knobel, Sanne Lips 
lichtontwerp Wilfred Loopstra
productie Joppe Kos 
technisch producent Marianne van Andel 
geluidstechnicus Ivo van Wijk 
regie-assistent Cato van Breugel 
scenografie-assistent Cristel van Kuik 

Geïnspireerd door Let Them Eat Chaos van Kae Tempest

Meer over de makers

House of Nouws maakt feestelijk ontregelend theater dat meningen beweegt. In een ontregelde situatie moet iedereen opnieuw plaatsbepalen en bewegen de meningen. Beweeglijke meningen geven ons dagelijks kansen om de wereld te verbeteren.

House of Nouws is een collectief van zeven theatermakers onder leiding van Sanne Nouws. De andere Houseleden zijn scenografen Liesje Knobel en Sanne Lips, lichtontwerper Wilfred Loopstra, mimespeler Nina Fokker en dramaturg Thomas Lamers. Ze maken jeugdtheater, soms voor kinderen en soms voor volwassenen.