In het lege huis van Kasper

Joost II Sickenga
zo 7 nov 16:00 - 17:45
  • zo 7 nov
    16:00 - 17:45
    Klein Bellevue
    Geweest

In het lege huis van Kasper gaat over de bijna veertig jaar vriendschap tussen Kasper en Peter.
Kasper is plotseling overleden en Peter gaat zijn huis leegruimen.
Tijdens het leegruimen probeert hij met behulp van herinneringen te achterhalen waar deze zo dierbare vriendschap uit bestond.

Theatrale monoloog

Ik blijf Kasper opzoeken.
Bij hem ben ik iemand die ik graag wil zijn.
Dat zijn zijn woorden.
Zo zegt hij het tegen me.
Bij jou ben ik iemand die ik wil zijn.

In het lege huis van Kasper
is een door Joost II Sickenga geschreven monoloog. Het afgelopen jaar heeft hij die bij mensen thuis voorgedragen en nu zal hij dit doen in de intieme setting van Klein Bellevue.

Meer over de makers

Joost II Sickenga (1963) is schrijver, animator, performer. Tussen 1985 en 1990 studeerde hij aan de afdeling Audio-Visueel van de Rietveld Academie. De twee zelfgeschreven theaterstukken waarmee hij cum laude afstudeerde werden ook door hemzelf gespeeld. Daarna schreef hij toneelstukken, liederen, proza en zat hij in de band Maria Kallas en de queer hiphop-formatie Fluxorgan.

Het maken van tekstanimaties werd rond de eeuwwisseling een fascinatie en culmineerde in 2014 in het op diverse festivals gelauwerde werkstuk Showreel Joost II Sickenga. In 2005 speelde theatergroep Würz zijn komedie Nexlach, in 2006 regisseerde Gerardjan Rijnders de lunchvoorstelling Bob, Bob, Bob en Bob, en in 2016 kwam bij mugmetdegoudentand Het vervoegde leven uit.

Marien Jongewaard gaf vorig seizoen prachtige theatrale lezingen bij o.a. Theater Bellevue van de monoloog To Nail.