Foto: Sanne Peper

Twee geliefden op zoek naar een droomhuis

theatergroep ECHO
za 4 jun - zo 5 jun

Een indrukwekkende zoektocht naar de ruimte die we als mens innemen op aarde. Een zoektocht waarin zinnenprikkelende muziek, dans, taal, mode en de eeuwenoude Japanse theatervorm Nō/Noh 能 elkaar vinden. 

Elf miljard zielen. Zoveel mensen zal de aarde tellen in het jaar 2100. We stevenen af op zo’n drastische groei van de wereldbevolking dat de gevolgen voor planeet en klimaat niet te overzien zijn. Ondertussen groeit in Nederland het woningtekort en rijzen huizenprijzen de pan uit.

In deze voorstelling gaan twee geliefden op zoek naar hun ultieme droomhuis. Hun zoektocht is bij voorbaat kansloos, want of je nu geliefden bent of niet, iedereen heeft een andere visie op wat een droomhuis is. En wat als dat niet-bestaande droomhuis dan ook nog eens bezet blijkt?

Muziek, dans en taal ontmoeten elkaar in hedendaags Noh-theater

Twee geliefden op zoek naar een droomhuis is na Botten en Hotel Informatie het derde en laatste deel van een serie voorstellingen die we met schrijver Erik Bindervoet en regisseur Roeland Hofman maken over hoe de mens zich verhoudt tot taal.

In dit laatste deel eigenen ze zich het Noh-theater toe / maken het eigen. Een theatervorm waar taal spaarzaam ingezet wordt en zich moet verhouden tot andere dominante disciplines. Een vorm die voor alle makers/spelers zal voelen als theatraal keurslijf vol exotische symboliek, waar niemand zich echt in thuis voelt. Samen met het publiek treden we als ontheemde nomaden toe tot een onontgonnen terrein vol onbekende regels.

De muziek fungeert als brug tussen de twee disciplines (theater en dans); vervult een rol in beide werelden. Wat kan muziek zeggen wat woorden en beweging niet kunnen? Componist Gerjan Piksen is gekoppeld aan de Arnhemse singer-songwriter Roosmarijn Tuenter. De wiskundige insteek in de composities van Piksen vormt een interessante en vruchtbare combinatie met de altviool en de dromerige stem van Tuenter. 

Voor zover dat mogelijk is met een tekst die alle kanten opschiet, is de voorstelling volledig in balans.

Theaterkrant

"Want de verbeelding mag dan zo zijn grenzen kennen, dat is nog geen reden om die grenzen niet voortdurend op te zoeken. En te overschrijden. Dat is precies wat er in Twee geliefden op zoek naar een droomhuis gebeurt." Theaterkrant

Credits

concept theatergroep ECHO
tekst Erik Bindervoet
regie Roeland Hofman
spel Lotte Dunselman, Ellen Goemans, Anna Schoen
choreografie/dans Afra Ernst
muziek/compositie Roosmarijn Tuenter
kostuums Sunanda Koning, Jessica Helbach 
dramaturgie Ninke Overbeek
coach, compositie Janne Piksen
scenografie Noa Helder
lichtontwerp Sanne Hensen
geluid Koos Wolters
licht Mascha van Vugt
publiciteitsbeeld Studio Miek Uittenhout
contextprogramma Marie-Anne Faustinelli, Caro Ilias de Feijter