Bring Back The Happening

Nineties Productions
Bellevue op Locatie
di 23 nov - za 16 apr

Nood aan een happening. Nineties maakt met Bring Back The Happening noch een voorstelling, noch een show. Samen met het publiek bouwen we een collectief ritueel. We hebben genoeg stil gezeten, BRING BACK THE HAPPENING! Together. Dat lijf moet mee.

Let op: deze voorstelling speelt op locatie
What is Happening Here Gallery

Nineties veroorzaakt onverwachte avonden op onverwachte plekken voor een onverwacht publiek

Vanuit de al twee jaar durende pandemie kijkt de hele wereld met geknepen ogen de toekomst in. We turen tussen onze oogharen naar betere tijden, maar echt goed weten hoe we om moeten gaan met die nog troebele toekomst kunnen we niet. Wat is er nodig om deze huidige tussenfase achter ons te laten? Moet er niet eerst nog iets gebeuren? Iets om de verwarring en verdriet mee te markeren?

In de locatievoorstelling Bring Back the Happening doen we een voorstel om veranderingen zichtbaar te maken en gezamenlijk in beweging te komen. We verdiepen ons in allerlei rituelen, van katholieke processies tot het wegdansen van je zorgen in een club. Nineties zet in op het gezamenlijke ritueel om houvast te vinden in deze turbulente tijd.

Bellevue op Locatie

What is Happening Here Gallery
Reguliersdwarsstraat 73
1017 BK Amsterdam

Een ode aan het samenkomen, en de kracht van de overgave aan het ludieke

Theaterkrant

"Het collectieve ongemak bij de bezoekers, die weten dat ze straks zullen moeten meedoen, is voelbaar. Spelers Marius Mensink en Milou van Duijnhoven maken daar dankbaar gebruik van." De Volkskrant

"Net als in het eerdere Untitled, 2017 slaagt het gezelschap er uitstekend in om een ontwapenend gevoel van improvisatoire collectiviteit te creëren, waarbij een sterk gevoel van gelijkwaardigheid tussen de performers en het publiek ontstaat." Theaterkrant

Credits

concept Nineties Productions, Marius Mensink
spel Marius Mensink, Nastaran Razawi Khorasani, Milou van Duijnhoven
regie Anne Maike Mertens
scenografie Julian Maiwald
dramaturgie Hannah van Wieringen
kostuum Esmee Thomassen
inflatable Elsemarijn Bruys

Deze voorstelling wordt gemaakt in residentie bij Theater de Nieuwe Vorst te Tilburg.
Met dank aan Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds Voor De Kunsten.

Meer over de makers

De eerste eigen productie van acteur en performer Marius Mensink bij Nineties Productions had eigenlijk een roep om ontregeling moeten worden: Bring Back the Happening! Maar sinds maart 2020 raakt de wereld dusdanig opgeschud dat deze tijd de maker om iets anders vraagt. In plaats van een pleidooi voor turbulente ontregeling, wordt Bring Back the Happening een rituele oefening voor houvast.

Nineties is een theatercollectief dat scherpzinnig eigentijds werk creëert, spelend met elementen van beeldende kunst, digitale media, literatuur, muziek en performance. Altijd op zoek naar nieuwe theatervormen die reflecteren op onze huidige tijdgeest, maakt Nineties voorstellingen zowel in de zaal als op locatie, offline en online, voor volle tribunes en intieme groepen, omgeven door koud beton of rood fluweel en meanderend tussen highbrow- en popcultuur.