Stop Making Sense – Foto: Sasha Vasha

Double Bill: Alesya Dobysh & Simon Bus

Corpo Máquina Society
di 8 feb 20:30 - 21:20
  • di 8 feb
    20:30 - 21:20
    Dans op Dinsdag
    Grote Zaal - geplaceerd

Alesya Dobysh en Simon Bus, twee jonge dansmakers. Allebei zo eigen, zo onbevangen en obsessief tegelijkertijd. En zo diep duiken ze in hun eigen bewegingstaal dat je wel drie keer moet kijken of je inderdaad ziet wat je ziet. Beiden ook geven ze mee vorm aan Corpo Máquina Society het choreografisch platform waarmee artistiek leider Guilherme Miotto jonge makers met verschillende achtergronden stimuleert in hun nieuwsgierigheid naar theatraliteit van de pure beweging.

Stop Making Sense – Alesya Dobysh

Dynamiek, ritme, flow en explosie. Als ongekroonde koningin van de house dance deelt Alesya Dobysh haar liefde voor de dans met ongekende vrijgevigheid en knipoogt ze vrolijk naar onze merkwaardig beperkte relatie met ons lichaam. In de solo Stop Making Sense werpt ze zichzelf voortdurend door de ruimte op de grens van tuimelen en controle, beheersing en laten gaan. Geïnspireerd door de beroemde serie 'Men in the City' van beeldend kunstenaar Robert Longo suggereert Dobysh onstabiel terrein. 

Febris – Simon Bus 

Met Febris brengt breakdancer Simon Bus een ode aan de koorts. ‘Mijn eerste hallucinatoire ervaring’ zegt hij over de koortsdromen die hij als kind had. Paniek en angst met daartegenover de intense en bizarre roes van het ijlen. Beklemmend en bevrijdend. In de Romeinse mythologie is Febris de godin die de koorts belichaamt. Samen met B-Boy Roy Overdijk (The Ruggeds) levert Simon zich over aan haar krachten. Al badend in het koortszweet, in een broeierige intimiteit en een mentale ruimte vol psychedelische beelden verdubbelen hun ledematen zich voor onze ogen. 

Credits

Stop Making Sense

choreografie en performance Alesya Dobysh
soundscape Max Frimout
artistieke coaching Guilherme Miotto
productie Corpo Máquina

Febris 

cheografie Simon Bus i.s.m. Roy Overdijk
dansers Roy Overdijk en Simon Bus
soundscape Laura Kampman
artistieke coaching Guilherme Miotto
productie Corpo Máquina
partners Fonds Podiumkunsten, Thinx, PLAN