foto Thijs Maas

Drift

Christian van Eijkelenburg
di 1 nov - do 3 nov

Drift is een absurdistisch cabaretspektakel over het (niet) toegeven aan menselijke driften. Ga op ongedwongen wijze de confrontatie aan met je innerlijke ikje en verlaat de zaal vervolgens in een staat van ongekende extase. 

Een avond muziektheater waarin eigenzinnige verhalen worden gemixt met elektronische beats, kleurrijke visuele droombeelden, filosofische uitbarstingen en theatrale driftbuien. 

Christian van Eijkelenburg maakte ruim zes jaar onderdeel uit van cabaretduo De Fransse Eijkel. De pers omschreef hun voorstellingen als ‘’fysiek, eigentijds en origineel’’. Na mooie successen te hebben geboekt, zoals het veroveren van de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival, werd het voor Christian tijd om toe te geven aan zijn eigen innerlijke driften. Daarom bestormt hij dit seizoen de theaters met zijn eerste soloprogramma Drift.

Stijgend Applaus Stipendium uitgereikt aan Christian Eijkelenburg

Op donderdag 3 november krijgt Christian het Stijgend Applaus Stipendium 2022 uit handen van de Stichting Blijvend Applaus. Deze stiching is in 1962 is opgericht met als doel ‘Kunstenaars uit de amusementswereld financieel bij te staan’. In de loop van de jaren wist de Stichting voldoende kapitaal te vergaren om in 1976 panden aan de Egelantiersgracht te verwerven en dit als betaalbare woonruimte aan te bieden aan artiesten. Inmiddels zit dat er niet meer in maar ontvangt een jonge cabaretier wel 'n mooi bedrag om zich te kunnen blijven ontwikkelen. 

meer info > Stichting Blijvend Applaus

 

Credits

concept, spel Christian van Eijkelenburg
regie Wil van der Meer
muziek Daan van West
tekstadvies Corien van der Zwaag
techniek Marlous van Ekeren
publicteit Birgitte van Boven
foto Thijs Maas
verkoop TVB Theater

Meer over de makers

Christian van Eijkelenburg maakte op negenjarige leeftijd zijn debuut in de musical Oliver van Joop van den Ende Theaterproducties. Daarna volgde producties als Kruimeltje en Peter Pan van IMM Theater, Doornroosje van Studio 100 en Pietje Bell van De Graaf & Cornelissen Theaterproducties. In 2008 speelde en maakte hij met 9 andere theatermakers de muziektheatervoorstelling Per Expresse van Alba Theaterhuis.

In 2013 studeerde hij af aan de Frank Sanders Akademie. In datzelfde jaar nam hij de Jos Brink Genesius Penning in ontvangst; een jaarlijkse aanmoedigingsprijs van stichting Tekstpierement voor een veelbelovende, afstuderende student. Na zijn opleiding was hij te zien in De Kleine Kapitein van Van Engelenburg Theaterproducties en Wij Zijn Zwanger geregisseerd door Herman van Veen. 

Sinds eind 2018 maakte en speelt hij voor Klein Amsterdam Producties de voorstellingen Het Astronautje – gebaseerd op de boeken van Andre Kuijpers – en Boer Boris is de Baas. Ook regisseerde hij de voorstelling Dromer gebaseerd op het kinderboekenweek prentenboek van 2021.