foto Merlijn Doomernik

Awkwart

Wart Kamps
di 24 jan - do 26 jan

Wart’s leven is een aaneenschakeling van ongemakkelijke momenten. Een anonieme date blijkt een vreselijke ex te zijn. Tijdens een goed gesprek op een feestje kijkt de ander al over Wart’s schouder of er een interessantere persoon in the house is.

Die eeuwige twijfel of hij nou wel of niet een wildvreemde met éxact dezelfde jas moet groeten? Wart heeft een oplossing voor zichzelf bedacht en is er een meester in geworden: ongemak bestrijden met nóg meer ongemak. Dan zie je pas hoe mensen écht zijn. Lekker gênant.

Een absurdistisch, aandoenlijk, hilarisch en muzikaal cabaretprogramma over leven als mens tussen, met, zonder, dankzij of ondanks: andere mensen. Met liedjes en hier en daar misschien een gek dansje, want het moet wel showbizz blijven. Dit keer brengt hij zelfs een hoopvolle boodschap (is voor Wart ook nieuw).

Credits

met Wart Kamps
piano Charlie Bo Meijering
regie Bart van den Donker

Meer over de makers

Wart was bij het Theater Rotterdam (voorheen het RoTheater) te zien in de familievoorstellingen van Pieter Kramer: Moord in de Kerststal, De Gelaarsde Poes en als Cyrano in De Zere Neus van Bergerac geschreven door Arjan Ederveen. Waar hij in 2015 de zilveren krekel voor won (de prijs voor indrukwekkendste podiumprestatie in het jeugdtheater) en in 2016 de John Kraaijkamp-musicalaward voor beste mannelijke hoofdrol in een grote musical.  Ook was hij in 2017 te zien in de rol van Bakker in Into the Woods naast Lone van Roosendaal als Bakkersvrouw in een regie van Gijs de Lange en speelde hij zijn eigen solo De Goede Richard III.

Hij richtte samen met z’n broer Tim Kamps en Bor Rooyackers de groep Rooyackers, Kamps & Kamps op, waarmee ze in 1998 de jury – en publieksprijs op het Amsterdam Kleinkunstfestival wonnen. Hierna volgde 6 succesvolle voorstellingen met het trio. Daarna volgde nog 2 succesvolle voorstellingen als Kamps & Kamps.