foto Super Formosa Photography

In theorie

Andries Tunru
di 14 feb - do 16 feb

In zijn tweede programma haalt Andries Tunru -winnaar van o.a. de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten- zijn psychologiediploma onder het stof vandaan. Met zichzelf als welwillend onderzoeksobject neemt hij het mens-zijn stevig onder de loep. 

Met zijn grappen, improvisaties en energie ontleedt hij opgewekt zijn -en daarmee onze- binnenwereld. Want waarom is half-vijf-in-de-kroeg-Andries zo anders dan Kerst-bij-de-schoonouders-Andries? Is het wel zo onlogisch om racistisch te zijn? En wat doet het mentaal met je als je, om maar wat te noemen, de finale van De Slimste Mens verliest van Snollebollekes?

Van verliefd zijn tot verlegen, van hunnie tot wij: wie weet wat we tegenkomen! In ieder geval de ingrediënten die je van Andries gewend bent: snelle stand-up, vette verhalen en prachtige liedjes.

Tunru is een ras-entertainer

★★★★ NRC

“In zijn tweede soloshow bewijst cabaretier Andries Tunru zich een flitsend improvisator en een uitblinker in muzikale acts.” (...) In Theorie is een zeer geslaagde voorstelling.” ★★★★ NRC

"In zijn energieke, fysieke uitwerkingen herken je collega’s als Jochem Myjer, Lennette van Dongen en Ronald Goedemond" Theaterkrant

Credits

tekst, spel Andries Tunru

Meer over de makers

Andries Tunru studeerde aan de Koningstheateracademie Den Bosch, waar hij in 2015 afstudeerde. In 2016 won hij de publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival en zowel de jury- als de publieksprijs op het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. In 2017 won hij in de finale van cabaretfestival Cameretten de persoonlijkheidsprijs. Vanaf seizoen 2019-2020 tourt hij met zijn debuutvoorstelling Vlees, vis, wal en schip; in februari 2022 is de première van Andries’ tweede voorstelling In Theorie. Ook is hij lid van het cabaretteam van Radio 2-programma Spijkers met Koppen.

In 2020 deed Andries mee aan het winterseizoen van De Slimste Mens, waar hij als eerste deelnemer sinds dertien seizoenen zeven afleveringen op rij won. Hij werd uiteindelijk tweede, achter “Snollebollekes” Rob Kemps.