Foto: Bas de Brouwer

Op de Barricade van het Hart

Elfie Tromp
vr 31 mrt - za 1 apr

Geen hart blijft onberoerd.

Elfie Tromp is de theatermaker voor een avontuurlijk publiek; eigenzinnig, sprankelend, slim en spannend. Met Op de Barricade van het Hart bezingt en beschouwt ze protest. Ze maakt nieuwe protestliederen voor deze tijd. Met een lach, een vuist en een warm hart.

Podcast

Elfie onderzoekt 'het protestlied anno nu' en werkt daarvoor samen met een keur van artiesten; Sven Ratzke, Abel van Gilswijk van Hang Youth, Eva van Manen, Theo Nijland en Flip Noorman. Deze sessies zijn als podcast terug te luisteren onder de naam Op de Barricade van het Hart.

Meer over de makers

Elfie Tromp studeerde Writing for Performance en werkt sinds haar afstuderen als performer, schrijver, dichter en opiniemaker. Ze maakt muzikaal theater dat op de grens van literatuur, engagement en cabaret ligt.

Ze speelde eerder met haar werk op o.a. Oerol, over het IJ, Lowlands en De Karavaan. Als schrijver publiceerde ze drie romans en een dichtbundel, waarvan Pietà de meest recente is. Ze was o.a. ambassadeur van de Week van het Nederlands in 2021, Zomerdichter in 2020, schreef het jeugdboekenweekgeschenk én het Rotterdams boekenweekgeschenk. 

De media weet Elfie Tromp goed te vinden. Ze is een veelgevraagd opiniemaker en tafelgast. Zo schuift ze regelmatig aan bij o.a. Nieuws BV, Spraakmakers, Dit is M, VPRO Mondo enTaalstaat. Ook schrijft ze regelmatig columns en essays voor o.a. Volkskrant, NRC en Financieel Dagblad.