Vielfalt

Jakop Ahlbom Company
di 31 jan - do 2 feb

Jakop Ahlbom Company keert na ruim tien jaar terug in Nederlandse theaters met de internationale succesvoorstelling Vielfalt


For English see blow

Als in een surrealistische film wordt het publiek meegevoerd in dansante duetten, magische trucs en pure slapstick. Vielfalt tart de grenzen van onze verbeelding en verrijkt de fantasie.

Een goochelaar laat een vrouw verdwijnen. Zij keert niet terug. Haar man doet alles om zijn geliefde terug te vinden en stapt de magische wereld van de goochelaar binnen. Hij komt terecht in een surreëel doolhof waarin illusie en werkelijkheid door elkaar lopen. Elke keer als hij haar lijkt te vinden, ontglipt ze hem. De man verdwaalt verder en verdwijnt dieper in de geest van de goochelaar. 

ENG

After more than 10 years, the internationally successful performance Vielfalt by the Jakop Ahlbom Company returns to theatres in the Netherlands. The audience will be enthralled by its danceable duets, magical tricks and pure slapstick, as if watching a surrealist film. Defying the boundaries of fantasy, Vielfalt (Diversity) feeds our imagination.

When a magician lets a woman disappear during an act, she does not return. Her husband does his utmost to bring her back and even steps into the magician’s fantasy world. He ends up in a surrealist maze where illusion and reality intertwine. Every time he seems to have found her, she slips away again. The man disappears further and further into the magician’s mind.

Vielfalt is pure magie

de Volkskrant

“Vielfalt is pure magie. Het is allemaal zo bizar en tegelijkertijd normaal in de wereld van Ahlbom dat je er vol verbazing naar kijkt en in wordt meegezogen” - de Volkskrant

“Ahlbom beheerst de kunst om de toeschouwer te blijven boeien.” - 8 Weekly

“De trucs en het hoogstaande bewegingsspel wekken bewondering op. Maar bovenal is Vielfalt erg geestig." - NRC Handelsblad

Credits

concept en regie Jakop Ahlbom
cast Reinier Schimmel, Jakop Ahlbom/Freek Nieuwdorp, Sofieke de Kater, Gwen Langenberg, Silke Hundertmark, Merette van Hijfte, Pleuni Veen, Myrthe Kuipers
scenografie Daniel Ament
eindregie Jeroen van den Berg
geluidsdecor Wim Conradi
kostuums Susann Rittermann
uitvoering decor Jochen Plass en Olivier Louter
decoratie decor Carin Heslinga
goocheladvies Woedy Woet
scènefotografie Bart Grietens

Meer over de makers

In onze steeds groter wordende wereld is er een nieuw soort nieuwsgierigheid nodig: naar de onbekende ander. Als we minder snel oordelen ontstaat er ruimte voor iedereen. Ik wil dat mijn publiek verder kijkt, ook naar binnen, naar dat wat we in onszelf niet kennen. In mijn voorstellingen creëer ik werelden waarin onze onbewuste angsten, driften en verlangens een plek krijgen. Ik verbuig de werkelijkheid en geef ruimte aan de fantasie.

Jakop Ahlbom


Imagine the unimaginable

In een land waarin zoveel verschillende talen worden gesproken bieden wij een universele taal op het podium: die van beeld en beweging. Wij maken fysiek beeldend theater dat uniek is in zijn soort. Wij geloven in de kracht van verbeelding. Om ons publiek onbekende werelden te laten betreden creëren wij in onze voorstellingen een magisch universum, met een mix van mime, slapstick, dans, muziek, illusionisme en special effects. Wij zijn het meest toegankelijke mimegezelschap van Nederland. Vanuit ons huis in Amsterdam verrassen wij een groot en divers publiek en behoren tot de top van internationaal reizende theatergezelschappen.