Faam

Mugmetdegoudentand / Theatergroep Flexibel
première
zo 14 mei 16:00 - 17:15
  • zo 14 mei
    16:00 - 17:15
    Grote Zaal

FAAM is gebaseerd op de legendarische tachtiger jaren musical en film Fame en een samenwerkingsverband tussen theatergroep mugmetdegoudentand en Flexibel, de theaterschool van Cultuurhuis Wherelant uit Purmerend.

FAAM gaat over mensen die op een podium willen staan. Het zijn allerlei soorten mensen; dik, dun, getalenteerd, slim, saai, bovenmatig behaard, aardig, analfabeet, rijk, grappig, lief en ga zo maar door. Individueel zijn ze heel verschillend, maar er is een ding dat hen bindt. Ze willen allemaal worden toegelaten tot de allereerste Nederlandse theaterschool voor mensen met verstandelijke vrijheid!

In een beroemd toneelstuk wordt gezegd dat de wereld een podium is waarop de mens zijn rol speelt. In FAAM is het podium de wereld waarin de mens zijn rol kiest. Een plek van vrijheid, waar alles mogelijk is. Een plek waar de verbeelding heerst en ons zelfs naar gebieden brengt waar het verstand maar moeizaam toegang heeft. Dat zijn voor iedereen herkenbare gebieden van verlangen, van verdriet, van troost en liefde. Geen wonder dat de mensheid te verdelen is in zij die op een podium willen staan en zij die daarnaar willen kijken.

Het theater is een magische plek. Zie hoe het theater zijn magie aan de spelers geeft, en ervaar hoe de acteurs deze magie met het publiek delen.

Credits

met en door Michiel, Destheny, Marjolein, Prince, Willem, Danique, Jelger, Sonja, Tamara, Pascalle, Lois, Marianne, Tim, Alix, Dick, Jet en Joan

FAAM is een coproductie van mugmetdegoudentand,  Flexibel/de theaterschool en Cultuurhuis Wherelant.

Meer over de makers

Mugmetdegoudentand is een eigenzinnig Amsterdams theatergezelschap dat al achten­dertig jaar spraakmakend theater maakt dat de tijdgeest met een persoonlijke stem beschrijft.

Flexibel, de theaterschool van Cultuurhuis Wherelant is de eerste Nederlandse theateropleiding voor mensen met een verstandelijke beperking.