The Meeting

Mads Wittermans
vr 24 feb 20:00
  • vr 24 feb
    20:00
    Klein Bellevue

De machteloosheid van een verslaving, het vallen en proberen op staan in een krankzinnige ziekte. De lange, neerwaartse vlucht naar rock bottom en het uiteindelijke herstel. Acteur Mads Wittermans (o.a. bekend van Penoza, De 12 van Schouwendam en Baantjer Het Begin, Rampvlucht) vertelt zijn persoonlijke verhaal over de strijd met een alcoholverslaving in de theatervoorstelling The Meeting.

“Ik leef niet meer om te herstellen, ik ben in herstel om te leven”

In 2009, ruim 13 jaar geleden, heeft Mads enige tijd in een kliniek in Schotland doorgebracht om van zijn alcoholverslag af te komen. Tijdens dit verblijft heeft hij kennis gemaakt met de 12 stappen. Door deze stappen te volgen en door heel hard aan zichzelf te werken heeft hij zijn verslaving overwonnen en kiest hij nu voor een nuchter leven. 

In The Meeting legt Mads uit wat de verslaving met hem heeft gedaan, hoe hij is hersteld en wat voor invloed dit op zijn leven heeft gehad. Met ruimte voor de lach neemt Mads je mee en laat hij de pijn, de gekte, het verdriet, de gevangenschap en de eenzaamheid zien, welke niet alleen hem vastgrijpen, maar ook zijn omgeving en de pijn en het verdriet dat zijn naaste omgeving heeft doorstaan. In het bijzonder ook zijn vader, die – ook in de moeilijke periodes – altijd van hem is blijven houden.

“In een doodeerlijke en zichzelf nergens ontziende vertelvoorstelling schildert Wittermans zijn prille angsten, zijn vroege opstandigheid, zijn jong opgelopen alcoholisme, zijn klootzakkerigheid.” Leeuwarder Courant over The Meeting

 

Mads Wittermans vertelt een indringend en waardevol verhaal over alcoholisme

★ ★ ★ ★ Dagblad van het Noorden