Moving Futures Festival 19 mei

Evelein-Tilburg / Deroo / ShELFISH
Moving Futures Festival
vr 19 mei 20:30 - 22:45
  • vr 19 mei
    20:30 - 22:45
    Grote Zaal - geplaceerd

Moving Futures is hét festival waar je dans van de nieuwste generatie makers in al zijn verschijningsvormen beleeft. Elke avond biedt het festival vernieuwende dans in een royaal uiteenlopend programma. Onder het motto: “Tell to inspire” brengen de Moving Futures makers van 2023 voorstellingen, performances, installaties, lezingen en (after)talks naar Theater Bellevue! Laat je verrassen door de betrokken, brutale en barrière-doorbrekende dansmakers en performers van nu.

Programma 19 mei

Fifty-one/forty-nine
Emma Evelein & Remy Tilburg

Een duet over de mannelijke en vrouwelijke energie in ons allemaal, én over de wisselende dominantie tussen die twee. 

Remy Tilburg en Emma Evelein maakte dit duet voor de RIDCC Rotterdam International Duet Choreography Competition in 2021. Het werd geselecteerd uit meer dan 400 inzendingen uit 62 landen en bereikte de finale. Het won de Partnering Award van het Nederlands Dans Theater (NDT).


I want to bite your flesh and see if it bleeds
Nick Deroo

I want to bite your flesh and see if it bleeds is een zoektocht naar hoe we kunnen versmelten met de ander. Geïnspireerd op de rave cultuur en zweet neemt deze presentatie je mee op een reis naar hoe onszelf te overstijgen: van kannibalisme tot circus en van techno tot worstelen.

Deze presentatie is een work-in-progress toonmoment. 


What Lies Beneath
ShELFISH

Met What Lies Beneath stelt theatermaker Veerle van Overloop de destructieve kracht van beperkte en simplistische berichtgeving door onze media aan de kaak. Door de versmelting van een actuele theatertekst met ongepolijste dans, een indringende soundscape, live graffiti en videokunst kruipt What Lies Beneath onder de huid. Een confronterende docu-performance over grote oorlogen en gruweldaden die het nieuws niet halen, het schemergebied tussen feit en fictie.

Contextprogramma

Na afloop van de voorstelling What Lies Beneath zal regisseur Yannick Noomen in gesprek gaan met choreograaf Veerle van Overloop en performer Olympia Kotopoulos. Samen zullen zij op onderzoekende wijze spreken over hun werkzaamheden en de manier waarop zij de werking van video- technologie toepassen binnen interdisciplinaire samenwerkingen.