Moving Futures Festival 20 mei

Aerowaves/Argil-Hassani/Grootens
Moving Futures Festival
za 20 mei 20:30 - 22:20
  • za 20 mei
    20:30 - 22:20
    Grote Zaal - geplaceerd

Moving Futures is hét festival waar je dans van de nieuwste generatie makers in al zijn verschijningsvormen beleeft. Elke avond biedt het festival vernieuwende dans in een royaal uiteenlopend programma. Onder het motto: “Tell to inspire” brengen de Moving Futures makers van 2023 voorstellingen, performances, installaties, lezingen en (after)talks naar Theater Bellevue! Laat je verrassen door de betrokken, brutale en barrière-doorbrekende dansmakers en performers van nu.

Programma 20 mei

In the moment
Camilla Monga & Emanuele Maniscalco (Aerowaves)

In the moment verkent de tijd via een innovatieve benadering van performance en improvisatie. Piano en drums worden samen bespeeld om één compositie te leveren, deels vastgelegd en deels geïmproviseerd. De muzikale ideeën worden geïnspireerd door de bewegingen van de dansers die vorm geven aan een continue dialoog tussen geluiden en gebaren. Deze uitwisseling neemt het publiek mee in een collectief onbewuste muzikale herinnering en meditatieve staat.

Exceeding digital infoxication
Argil & Hassani

Twee humanoids worden gecreëerd om de wereld over te nemen. Ze nemen je mee in hun wereld vol oneindige toegang tot (digitale) informatie wat ook kan leiden tot infoxication: informatiestress, waardoor je misschien de verkeerde beslissingen zou kunnen nemen.

Tanten bo t'aki – While you’re here 
Faizah Grootens

Tanten bo t'aki is Papiamentu voor "terwijl je hier bent". Met dit speelse en intieme duet creëert choreografe Faizah Grootens een lichamelijk speurtocht naar de voortdurend bewegende wervelkolom en de relatie tussen synchroniciteit en individualiteit. Twee mensen delen een persoonlijke ruimte, met een onmiskenbare verbinding. Wat bestaat er als ze samen zijn en wie zijn ze individueel? In constante oneindige bewegingen golven de twee dansers door de voorstelling. Maar uiteindelijk zijn ze niet alleen, jij bent er ook.


Contextprogramma

Na afloop van de voorstelling In the moment zal Kiefer Zwart in gesprek gaan met choreograaf Camilla Monga en muzikant Emanuele Maniscalco over de wisselwerking van muziek op dansimprovisatie en hun wens om eenheid te creëren.