foto: Jean van Lingen

Moving Futures Festival 21 mei

Aerowaves / Tanate-Tommasin / Pas
Moving Futures Festival
zo 21 mei 20:30 - 22:15
  • zo 21 mei
    20:30 - 22:15
    Grote Zaal

Moving Futures is hét festival waar je dans van de nieuwste generatie makers in al zijn verschijningsvormen beleeft. Elke avond biedt het festival vernieuwende dans in een royaal uiteenlopend programma. Onder het motto: “Tell to inspire” brengen de Moving Futures makers van 2023 voorstellingen, performances, installaties, lezingen en (after)talks naar Theater Bellevue! Laat je verrassen door de betrokken, brutale en barrière-doorbrekende dansmakers en performers van nu.

Programma 21 mei

Toujours de 3⁄4 face!
Loraine Dambermont (Aerowaves)

Niet zonder humor levert Loraine Dambermont een hyperenergieke solo waarin ze haar beste geheime zelfverdedigingsvaardigheden onthult. Haar voorstelling daagt haar fysieke en mentale virtuositeit uit door de grenzen van het lichaam op te zoeken: tussen een marathon van supersnelle bewegingen en de extreme precisie van haar eigen muzikaliteit.

Even Onions Don't make me cry
Jefta Tanate & Matilde Tommasin

Even onions don’t make me cry is een samenwerking tussen Matilde Tommasini en Jefta Tanate. De residentie onderzoekt in hoeverre je een muur om je heen moet bouwen om jezelf in deze maatschappij staande te houden. Wanneer en hoe heb je kwetsbaarheid nodig? Door levenservaring creëren we een systeem voor onszelf. Soms werkt dat systeem, en soms niet. 

Victory Boogie Woogie 
Charles Pas

In de mime solo Victory Boogie Woogie plaatst Charles Pas zichzelf in een dystopische tussenruimte om te onderzoeken wat het betekent als je jezelf continu moet optuigen. Als verdwaalde jongeman gaat hij de strijd aan met het alledaagse, in een poging dat te temmen en op zoek te gaan naar alles wat daarachter ligt. Wat betekent het als je geen verbinding kan vinden, ontreddering de overhand krijgt, maar je niet anders weet dan door te gaan?

Contextprogramma

Dramaturg Wessel Padberg neemt ons vooraf aan de mime solo Victory Boogie Woogie mee in het digitale onderzoek dat hij en choreograaf Charles Pas hebben gedaan tijdens het repetitieproces. Samen onderzochten zij de mogelijkheden tot het vormgeven van een destructief lichaam in reactie op continu geluid. Zijn we gedoemd tot deze ontsnapping van onszelf of vallen we nog te redden?