Rood-Politiek-Correct-Kapje

Mugmetdegoudentand
Theatrale voorleesmiddag
zo 11 jun 16:00
  • zo 11 jun
    16:00
    Grote Zaal - geplaceerd

Deze nieuwe productie, geschreven door Joan Nederlof, zou in het seizoen 2023/2024 te zien zijn in meer dan 25 Nederlandse theaters. Vanwege de opheffing van de Mug gaat er echter een streep door die planning. Rood-Politiek-Correct-Kapje wordt theatraal gelezen in het kader van het afscheidsweekend van mugmetdegoudentand

Dick van den Toorn, Joan Nederlof, Wensley Piqué en Debbie Korper nemen het publiek tijdens een openbare lezing nog wel mee door de eerste versie van dit vrolijke stuk dat zich afspeelt in een gepolariseerd sprookjesbos. Daar runnen Roodkapje en Klein Duimpje het plaatselijke VVV kantoor en worden ze geconfronteerd met de onrechtmatige toe-eigening van de wens put door de prins en de gruwelijke moord op Elfje Twaalfje. 

Tot nu. Mugmetdegoudentand viert afscheid 

Onder de titel Tot nu viert mugmetdegoudentand haar afscheid op zaterdag 10 en zondag 11 juni in Theater Bellevue en in het Mug repetitielokaal in Amsterdam. Mugmetdegoudentand maakte in de afgelopen 38 jaar nieuw Nederlands repertoire dat de tijdgeest met persoonlijke stem beschreef onder het motto: Het is nu. Op 10 en 11 juni valt nu definitief het doek voor de Mug.

Tijdens dit weekend is in Theater Bellevue een extra voorstelling te zien van The Making of Soros the Musical en een openbare lezing van Rood-Politiek-Correct-Kapje, een toneelstuk in wording van Joan Nederlof. Bovendien presenteert Marcel Musters in het repetitielokaal van de Mug een speciale uitzending van zijn populaire mug podcast De 100 vrouwen van Marcel met 38 fans van de Mug. 

In het kantoor en repetitieruimte van de Mug op het WG Plein in Amsterdam is er op zaterdag 10 juni een garage sale van theaterattributen, zoals kostuums en rekwisieten. Plus een groot aantal kantoorspullen, dvd’s, boeken en andere mug memorabilia. 

Meer informatie: www.mugmetdegoudentand.nl