Free Heri Heri For All

Kip Republic
Keti Koti 2023
za 1 jul 17:00

Op 1 juli is de herdenking van het slavernijverleden. Om die reden introduceert KIP Republic in 2020 Free Heri Heri For All; een initiatief waarbij op verschillende locaties in Amsterdam 4000 heri heri maaltijden gratis werden uitgedeeld. Dit jaar zal KIP Republic op 1 Juli 11.000 Heri Heri’s uitdelen, op 20 locaties in Amsterdam en schuiven 5 nationale steden aan tafel.

Ook Theater Bellevue doet dit jaar mee aan dit initiatief en vanaf 17.00 kun jij je eigen heri heri maaltijd ophalen bij de Smoeshaan (zolang de voorraad strekt). 

Over de maaltijd
De heri heri betekent helen. Het gerecht is een eenpansgerecht dat bestaat uit aardvruchten cassave, zoete aardappel, groene en gele bananen, gebakken zoute vis (kabeljauw) en een ei. Vandaag de dag is heri heri een gerecht dat cultureel gezien mensen verbindt met voorouders en dus verbind met geschiedenis. In de afro diaspora is het vooral ook een favoriet en een gerecht wat vaak gemaakt wordt tijdens verschillende vieringen.

KIP Republic
Stichting KIP Republic is een creative collective met als doel een platform te bieden voor allerlei verhalenvertellers binnen en buiten de culturele sector. Deze vertellers zijn verbonden door gedeelde waarden en staan voor een veilige en inclusieve samenleving voor iedereen. Free Heri Heri For All is een initiatief waarmee KIP Republic 1 juli 1863, de dag van de afschaffing van het Slavernijverleden op eigentijdse en verbindende wijze herdenken en vieren. Deze dag staat ook wel bekend als Keti Koti, DiaDi Lucha Pa Libertat en Emancipation Day.

   

Keti Koti

26 jun - 1 jul 2024