Eerste voorronde AKF Sonneveldprijs 2024

Amsterdams Kleinkunst Festival
vr 20 okt - zo 22 okt

Wie de eerste voorronde van het Amsterdams Kleinkunst Festival wel eens heeft bezocht, weet waar we het over hebben; deze avonden zijn absoluut avontuurlijk en buitensporig onvoorspelbaar. Of het nu gaat om cabaret, muziektheater, poëzie, spoken word, zang of stand-up comedy, kleinkunst is een groot begrip. 

Het Amsterdams Kleinkunst Festival is hét toonaangevende platform voor kleinkunst. Jaarlijks reikt het festival de AKF Sonneveldprijs, de AKF Publieksprijs en de AKF Shaffy cheque uit aan nieuw aanstormend talent.

In slechts 10 minuten tijd krijg je de kans om een onvergetelijke indruk achter te laten bij jury en publiek. Wie treden er straks in de voetsporen van eerdere finalisten zoals Maarten van Roozendaal, Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Van der Laan en Woe, Yentl en de Boer, Flip Noorman, Stefano Keizers, Glodi Lugungu, n00b en Valentina Tóth? 

Tijdens een intensief traject met verschillende voorrondes, professionele begeleiding, het Keep an Eye Masterclass programma en een landelijke try-out tournee krijgen artiesten de kans om hun materiaal door te ontwikkelen voor de grote finale in de Kleine Komedie. 

Ontdek het talent van de toekomst en zorg dat ook jij straks kan zeggen: ‘Ik was erbij, die allereerste keer.’  

Meer over de makers