Foto: Sjoerd Derine

One Touch

Jasper van Luijk / SHIFFT
do 25 apr en vr 26 apr

We zijn meer teruggeworpen op onszelf dan ooit en fysiek contact heeft een nieuwe betekenis gekregen. De manier waarop we relaties aangaan en onderhouden lijken daarmee voorgoed veranderd. Tegelijkertijd hebben we allemaal een onlosmakelijke behoefte aan verbinding. 

In One Touch krijgen risico, ego en rivaliteit een nieuwe betekenis in verhouding tot vertrouwen en verbondenheid. Kun je in deze snelle en individualistische wereld wel verbonden blijven zonder fysiek contact? De drie duetten en groepsscenes in One Touch gaan naadloos in elkaar over en nemen het publiek mee in acrobatische vertellingen waarin de dansers elkaar dragen, op elkaar balanceren en versmelten in elkaars armen. 

Het leven begint en eindigt met aanraking, van onze geboorte tot de handen die ons dragen naar onze laatste rustplaats.  Het is wellicht de meest essentiële vorm van communicatie, onze touch.

 

Recensie

"Daarnaast worden er zoveel fysieke risico’s genomen dat de associatie met acrobatiek onvermijdelijk is, maar in deze boeiende voorstelling blijft de uitdaging die acrobatiek biedt intern tussen de dansers onderling en wordt het nooit tot een publieke demonstratie van kundigheid." Theaterkrant

Credits

concept Jasper van Luijk en Isabel Meloen
choreografie Jasper van Luijk i.s.m. de dansers
dramaturgie Isabel Meloen
dans Mees Meeuwsen, Lo Walther Boer, Dovilé Krutulyte, Jeroen Janssen, Maxime Abbenhues, Matilde tommasini
muziek Lennart Siebers
kostuum Carlijn Petermeijer
lichtontwerp Peter Lemmens

Meer over de makers

SHIFFT is een cross-disciplinair dansgezelschap en creatieve hub in het hart van Utrecht. We zijn een bevlogen, jonge organisatie met twee benen stevig in het nu, die kunstenaars en publiek willen inspireren, ontmoeten en ruimte bieden aan ontwikkeling. Naast het creëren en produceren van cross-disciplinaire voorstellingen, organiseren we verschillende activiteiten voor ontwikkeling, ontmoeting en verdieping. Als creatieve hub gaan we voor uitwisseling, betrokkenheid en impuls.

Kloppend hart van ons gezelschap vormt het werk van artistiek leider en choreograaf Jasper van Luijk. Zijn voorstellingen staan midden in de samenleving en stellen het fysieke lichaam in relatie tot de (theatrale) ruimte centraal.

Hij zoekt altijd de dialoog met andere kunstdisciplines en hedendaagse ontwikkelingen om van zijn voorstellingen totaalbelevingen te maken. Zo vindt publiek steeds een eigen ingang tot het werk. Wij geloven dat kunst een dialoog is en de fantasie op hol kan laten slaan. Zowel die van de kunstenaar als de toeschouwer. Naast het werk van Jasper van Luijk produceert SHIFFT het werk van gastkunstenaars. Ook zij worden gedreven door het integreren van andere disciplines en de drang om hun ideeën en bevindingen met het publiek te delen.