Houda Bibouda

Full Circle

Poetry Circle: Nadine Rypkema, Linde van Wingerden, Sanjaya, Nour Jordan, Hasan Gök, Lin An Phoa, Houda Bibouda
di 31 okt 20:00 - 22:30
  • di 31 okt
    20:00 - 22:30
    Pauze 21:00
    Pay What You Can
    Klein Bellevue

Jonge woordkunstenaars zoeken een plek om thuis te komen. Thuis in je hoofd, het lichaam en thuis in een land, ergens tussen twee talen, op de bank bij adoptieouders. Een avond vol verhalen, over neurodiversiteit, verdwalen in mogelijkheden en de zoektocht naar een plek waar je niets hoeft uit te leggen en je precies in past.  

Samen met Poetry Circle zet Theater Bellevue spoken word op de kaart. Binnen het traject voor Full Circle ontwikkelen veelbelovende, professionaliserende spoken word artiesten en andere woordkunstenaars een eigen werk speciaal voor Klein Bellevue. 
Een aaneenschakeling van de meest veelbelovende spoken word talenten van dit moment. De avond wordt gehost door Houda Bibouda. 

FULL CIRCLE presenteert:Ghriba - Nour Jordan

Een spoken word voorstelling over de tussenruimte die ontstaat door tussen twee talen in te zitten. Als Tunesisch-Nederlandse beweegt Nour Jordan zich constant tussen twee werelden, maar door haar gebrekkige Tunesisch valt ze vaak tussen wal en schip. Deze hoopvolle spoken word artiest gaat in Ghriba op zoek naar hoe de moedertaal invloed heeft op wie je bent en je gevoel van thuis. Hoe verhoudt zij zich tot deze fysieke en gevoelsmatige tussenruimtes die ze dagelijks tegenkomt? Wat kan ze doen om zich thuis te voelen in deze plekken? Nour onderzoekt of ze via taal uit de tussenwereld kan klimmen.

De Keververzamelaar - Linde van Wingerden
Linde van Wingerden schrijft essays en podiumpoëzie, die vaak gaan over het gevoel nergens te passen en toch thuis te komen in jezelf. Het liefste smokkelt die queers en kevers elk gedicht in. ’De Keververzamelaar' is een combinatie van poëtische teksten, elektronische muziek gemaakt door Tom van Racmuf Beats, en het uitzonderlijke perspectief van het alien-achtige personage de keververzamelaar. Linde kruipt in de huid van dit personage om thema's als neurodivergentie, eenzaamheid en anders-zijn te onderzoeken en uiteindelijk dichter uit te komen bij zichzelf.Weet jij hier de weg - Nadine Rypkema

Een solo-theaterconcert over het vinden van de weg in een onbekende, prachtige, maar soms eenzame wereld. 
Dansend op de grenzen tussen storytelling, spoken word en muziek onderzoekt Nadine samen met het publiek wat eenzaamheid is en hoe we de verbinding met de medemens proberen terug te vinden. Nadine doet het net even anders dan andere songwriters. Haar verwondering door het alledaagse vertaalt ze naar poëtische teksten verwikkeld in jazzy melodieën en akkoorden. Met haar warme stem en sterke beheersing van de klassieke gitaar weet ze een intieme sfeer te creëren op het podium. Ze verbindt haar composities aan elkaar met gesproken verhaallijnen. Een mix tussen pop, jazz en klassiek, gedragen door poëtische en verhalende woordkunst. 

Korte performances van:
Sanjaya is een gevoelige filosofische maker. In Adopted en Adapted bevraagt hij grenzen en daagt zichzelf en anderen uit om samen begaanbare grond te creëren in de liminal space. Zijn adoptie en de bijbehorende multidimensionale en multiculturele tussenruimte is de inspiratie van zijn huidige projecten.

Lin An Phoa is schrijver en taalwetenschapper. Hoewel dans haar eerste uitlaatklep was, staat nu het woord centraal in haar werk. Ze schrijft poëzie en treedt op als spoken word-artiest. In haar fysieke en kritische teksten onderzoekt ze de verwachtingen en patronen van de systemen waarin we leven, in een poging tot verbinding, verzachting en verandering. Waar de taal soms stug en hoofdelijk kan zijn, zoekt Lin An naar manieren om van lichaam tot lichaam te spreken.

Hasan Gök, in 2020 sloot Hasan zich aan bij Poetry Circle om zich te ontwikkelen als schrijver en performer. Hij creëerde een eigen schrijfstijl die deels geïnspireerd is door de metaforische en poëtische aard van de Turkse taal. Hij is te zien en te horen op diverse plekken waarin al die intersecties van zijn leven samenkomen: van de kunstwereld tot buurthuizen, literaire festivals, queer platformen, poppodia en media. Soms solo en soms met muzikale begeleiding konden we al genieten van zijn werk bij o.a. PAARD, Amare, Mensen Zeggen Dingen, Van Gogh Museum, Brainwash Festival, Zwarte Schaap en Omroep West. In 2023 maakte hij grote indruk met de tekst ‘Met de handen open’ over de aardbeving in Turkije en Syrië die hij schreef voor het NPO 1 Radioprogramma van Humberto Tan. Naast zijn dichtwerk is Hasan ook een veelgevraagd host. Hij zet zijn skills in om een veilige ruimte te creëren voor oprechte en kwetsbare gesprekken en geeft zo een podium aan anderen om hun verhalen te delen.

Host: Houda Bibouda
Houda is spoken word artiest en schrijft onder het pseudoniem Tough and Vulnerable. De kracht in Houda’s voordrachten is dat zij zonder angst haar kwetsbaarheid toont. Op het podium legt ze krachtig de vinger op de zere plek.Pay What You Can

(betaal naar draagkracht)

Bij een van de voorstellingen van deze titel kun je zelf de toegangsprijs kiezen die bij jou past. Als je kaartjes koopt kies je bij de prijssoort de prijs die jij kan missen. Dit kan lager zijn dan de standaardprijs, maar ook hoger. Kun je het goed missen en betaal je iets meer, dan maak je het mogelijk dat iemand anders minder betaalt. Je hoeft geen pas aan te schaffen of een speciale route te volgen. Je zit dus nergens aan vast. Behalve aan een mooie avond in ons theater.