foto Jonas Vermeulen

Glorious Bodies

Piet van Dycke / Circumstances
Succesreprise
zo 3 dec - zo 21 apr

Glorious Bodies is een fysieke, ontroerende en hoopvolle circus- en dansvoorstelling over de draagkracht van ons lichaam, over zien en gezien worden, over de grens tussen klassiek en hedendaags circus met zes acrobaten tussen de 53 en 67 jaar met een verleden in het klassieke(re) circus. Circushistorie gearchiveerd in het lichaam. 

For English see below

Ouderdom/veroudering is nog steeds een taboeonderwerp in onze samenleving en al zeker binnen de circuswereld. Net zoals topsporters, stoppen de meeste acrobaten na een bepaalde leeftijd met intensief te trainen. Hoe transformeren de meest perfecte lijven? Kan je als mens ooit vrede sluiten met je eigen lichaam? Kan je volledig in harmonie zijn? Glorious Bodies werpt op een bijzondere manier licht op het proces van veroudering. Iets wat ons allemaal overkomt, nu, op dit moment. 

De voorstelling vertrekt vanuit partneracrobatiek en beweging. Het doorbreekt clichés rond de oudere generatie. Een impressionante, charmante en humoristische voorstelling die laat zien tot wat de mens en het menselijk lichaam in staat is en daar staat duidelijk geen leeftijd op.

ENG

Glorious Bodies is a physical, moving, and hopeful circus and dance performance about the carrying capacity of our bodies, about seeing and being seen, about the boundary between classical and contemporary circus with six acrobats aged between 53 and 67 with a past in classical circus. Circus history archived in the body. 

 

Credits

concept, choreografie Piet Van Dycke
performers Winfried Deuling, Astrid Schöne, Det Rijven, Thorsten Bohle, Paul Griffioen, Johannes Fischer
muziek Kris Auwers
installatie Arjan Kruidhof
dramaturgie Marie Peeters
techniek Casper Van Overschee
productieleiding Sam Cunningham
productie Circumstances
coproductie PLAN, Festival Circolo, DansBrabant, Cirklabo, Circuswerkplaats Dommelhof, PERPLX, Perpodium
met dank aan Miramiro, Destelheide, Wybren Wouda
met steun van de Vlaamse Overheid, Grensverleggers/deBuren (een regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland)

Meer over de makers

Circumstances is het circus- en dansgezelschap onder artistieke leiding van Piet Van Dycke. Hij studeerde in 2018 af als choreograaf aan de FHK te Tilburg. Ondanks de intense focus op dans tijdens zijn opleiding, blijft zijn circusverleden onlosmakelijk met zijn makerschap verbonden. Niet alleen zijn toewijding en discipline, maar ook zijn choreografische handtekening vinden hun oorsprong in zijn vroegere training als acrobaat bij circusatelier Salto in Tienen. Zo is zijn bewegingstaal doordrenkt met snel, acrobatisch partnerwerk en zijn de choreografieën steeds helder en mathematisch opgebouwd. Piet werkt sinds 2018 als dans- en circusmaker, regisseur, performer, coach en docent.

This is not a circus

30 nov - 3 dec 2023