foto Lowiegraphy

7sheb 3lik: rekenen op jou

Lev Avitan , Nabil Tkhidousset / Theater Bellevue
Bellevue Backstage
di 18 jun - za 22 jun

Een simpele fried chicken zaak in Rotterdam Zuid. Nabil en Lev stoppen zichzelf vol met 3000 calorieën aan gefrituurde kip voordat zij vertrekken naar de begrafenis van Lev's vader. 

Voor beide vrienden is de relatie met hun vader altijd een issue geweest, vol gemiste kansen en open wonden. Ze bespreken alles met elkaar. Deze moeilijke band met hun vaders maar ook de grote thema's die hiermee samenhangen, zoals relaties, vaderschap, mannelijkheid en mentale gezondheid. 

7sheb 3lik: rekenen op jou
is een voorstelling over het doorbreken van de ketenen van trauma en hoe waardevol het is om zo'n proces samen aan te gaan met je broeder. Het liefst tijdens het eten.
Want "Als de wereld instort bro, is er altijd nog kip".

Straatpoëzie over intergenerationeel trauma

Lev Avitan en Nabil Tkhidousset zijn schrijvers, verhalenvertellers, spoken word artiesten en bovenal dus: vrienden. Ze vinden elkaar in hun vergelijkbare jeugd als Marrokaanse jongens uit eenoudergezinnen in een achterstandswijk. Samen maken zij de podcast Echtemannentakkies om de moeilijke onderwerpen waar zij mee struggelen bespreekbaar te maken en taboes te doorbreken. In de voorstelling 7sheb 3lik: rekenen op jou gaan ze terug naar de basis van hun vriendschap: filosofische gesprekken, confrontaties, lachen en "kip tjappen". 

Bellevue Backstage

Eén keer per jaar geven we jonge makers de kans om bij ons in huis een nieuwe voorstelling te maken en te presenteren. Dit kunnen we doen dankzij de steun van drie particuliere fondsen. Eerder kon Teun Donders  Hendrik IV realiseren en Teunie de Brouwer HERT. En als door de reguliere programmering alle zalen gevuld zijn, presenteren we deze nieuwe voorstellingen gewoon einde middag op het achtertoneel van de Grote Zaal: Bellevue Backstage dus! 

Credits

door Lev Avitan, Nabil Tkhidousset
eindregie Priscilla Vaudelle

Bellevue Backstage kunnen we mogelijk maken dankzij een drietal private fondsen die zich aan het traject hebben verbonden: Stichting Melanie, De Leeuwensteinstichting en Cultuurfonds / Van Meeuwen Kan Fonds

Meer over de makers

Lev Avitan is filosoof, spoken-wordartiest en theatermaker, maar het liefst alle drie tegelijk. In zijn werk vind je kritische reflecties op de maatschappij en een intieme onderzoek naar zichzelf in de wereld. Tevens is hij columnist voor het platform Vrijdenkers en eerder droeg hij voor op spoken word evenementen als Mensen Zeggen Dingen, Woorden Worden Zinnen en festivals als Lowlands en Down the Rabbit Hole.

Nabil Tkhidousset is een schrijver, spoken-wordartiest en theatermaker. In al zijn werk staat bewustzijn centraal. Hij maakt van zijn psychologische inzichten kunst. In zijn werk gaat Nabil in op onderwerpen zoals mentale gezondheid, (intergenerationele) trauma’s en heling. Een goed voorbeeld hiervan is zijn voorstelling Jihad an Nafs: Het gevecht van de ziel

Samen hosten Lev en Nabil de podcast Echtemannentakkies. In deze podcast maken zij thema’s bespreekbaar die gewoonlijk als taboe ervaren worden onder (biculturele) jonge mannen. Zij gaan met elkaar en met gasten in gesprek om te onderzoeken hoe deze onderwerpen bij hun leven. Deze intieme gesprekken zijn via alle streamingdiensten te vinden (Spotify, Apple & Google Podcasts).