BELLEVUE INVITES - 28 juni

met YAV, Princess Isatu Hassen Bangura, Mirte Hartland, Erwin Kiene en Sandy Bosmans
Keti Koti 2024
vr 28 jun 20:30

Met Bellevue invites: twee speciale avonden met korte optredens van steengoede artiesten en sprekers over hun beleving van Keti Koti. De programma's hebben alles in huis om je te inspireren. Dans, theater, spoken word, storytelling, korte films en sprekers zetten je verbeelding aan. En zorgen voor de nodigde denk - of gesprekstof, zodat er alle reden is om samen nog even te blijven hangen.

Voor Bellevue invites nodigde theatermaker Sheralynn Adriaansz artiesten uit om verhalen te delen over een verleden die nog altijd invloed heeft op de wereld van vandaag. Zij maken deze verhalen Invoelbaar met dans, theater, muziek, storytelling, spoken word en films.

Bellevue invites biedt op 28 juni een andere line-up dan het programma op 29 juni. Wel hetzelfde is dat Sheralynn Adriaansz de host van de avond is. Zij wordt vergezeld door niemand minder dan Rory Ronde die  alle verhalen muzikaal aan elkaar verbindt en Nita Kersten die deze bijzondere groep artiesten die speciaal voor deze avond bij elkaar komen, regisseert. 

Op deze avond zie je optredens van:

YAV
Princess Isatu Hassen Bangura
Erwin Kiene
Mirte Hartland
Sandy Bosmans 

en

en een korte film van Cinedans 

Bekijk ook het programma van Bellevue invites op zaterdag 29 juni.

Credits

host Sheralynn Adriaansz
muziek Rory Ronde
regie Nita Kersten

 

Meer over de makers

YAV
Christian Yav woont en werkt vanuit Brussel als bewegingskunstenaar. Hij is opgegroeid in België, met roots in Congo. NRC nam in 2020 zijn naam op in de Top 101 Aanstormend Talent. En daar is een goede reden voor. Beyoncé vroeg hem als danser en choreograaf voor de film Black is King en grote modemerken als Calvin Klein en Daily Paper werken graag met hem samen. Het is dan ook niet zo vreemd dat Christian zijn verhaal vertelt in mode, dans en muziek. Deze avond toont hij delen uit zijn solo MOVEMENTS OF SOUL.

Princess Bangura
Princess Isatu Hassan Bangura studeerde af als performer aan de Toneelacademie en speelde bij Het Nationale Theater en NTGent en creëerde eigen soloperformances. Inspiratie vindt zij in herinneringen uit haar verleden en in de mix van haar West-Afrikaanse afkomst met haar huidige kennis van de Westerse wereld. Deze avond speelt zij een fragment uit haar voorstelling Great Apes of the West Coast gemaakt bij Likeminds, waarin zij een poging doet een om een liefdesbrief aan haar volk te schrijven en haar West-Afrikaanse roots te herontdekken. Het is een verhaal van herbeginnen, herontdekken en herinneren, een rauwe en krachtige afro­futuristische solovoorstelling.

Erwin Kiene
Erwin Kiene is een multidisciplinaire performer en gespecialiseerd in de stijl Krump. Als schrijver, speler en danser heeft Erwin meegewerkt aan verschillende voorstellingen van LostProject. De meest recente productie waar Erwin in speelt is OSSO van Priscilla Vaudelle/Frascati Producties/Suburbia. Momenteel is Erwin in onderzoek voor zijn eigen solovoorstelling MYST i.s.m productiehuis Podium Mozaiek. Vanuit het perspectief van zijn vader vertelt Erwin Kiene het verhaal over hun migratieachtergrond. Dit begint bij de reis van Guyana naar Suriname en vervolgens naar Nederland, met alle mooie en minder mooie momenten van dien.

Mirte Hartland
Mirte Hartland is singer-songdichter, musicerend woordkunstenaar, taalgoochelaar met gitaar. Door te jongleren met gezongen en gesproken woord, gitaar en zang onderzoekt ze waar muziek en poëzie elkaar versterken. Solo en in samenwerking met makers uit andere disciplines. Haar werk bestaat uit een zorgvuldig gecomponeerde collage van sferen en beelden met een melancholische ondertoon. In haar werk worden thema’s als queer liefde, de relatie met de natuur en sociale rechtvaardigheid aangeraakt. Vanavond nodigt zij door middel van poëzie en muziek de geschiedenis uit op het podium. 

Sandy Bosmans
Sandy Bosmans deelt haar werk als dichter, spoken word artiest en theaterschrijver. Ze trad op bij De Nieuwe Liefde, Woorden Worden Zinnen en Paginagroots en deed mee aan vele poetryslams door het hele land. Samen met Roziena Salihu en Zeinab El Bouni startte  voor het spoken word podium: Art Harder. In 2019 schreef zij haar eerste theaterstuk Thuiskomen. Ook speelde ze enige tijd later als podiumkunstenaar in de theater- en spoken word voorstelling RAUW v/v. Ze is als coach verbonden aan Poetry Circle. Haar gedichten oneliners en verhalen gaan over universeel gedeelde gevoelens en/of gebeurtenissen. Maar er zit ook vaak een duidelijke boodschap of mening in haar schrijven verpakt. 

 

 

 

 

Keti Koti

25 juni - 1 juli 2024