Free Heri Heri For All

KIP Republic
Keti Koti 2024
ma 1 jul 17:00 - 21:00
  • ma 1 jul
    17:00 - 21:00
    De Smoeshaan

Op 1 juli nodigt KIP Republic je uit om samen het Surinaamse gerecht Heri Heri te eten om de afschaffing van de trans-Atlantische slavenhandel in het Nederlandse Koninkrijk te herdenken en te vieren.

Heri Heri is een Surinaams gerecht dat is ontstaan uit wat op de plantages werd verbouwd en gegeten door de tot slaaf gemaakte voorouders. In de inheemse keuken en in verschillende Afrikaanse keukens lijken er al voor slavernij soortgelijke gerechten waar aardvruchten en vis samenkomen te bestaan. 

Het gerecht zoals wij dat nu kennen bestaat uit gekookte zoete aardappel, cassave, gele en groene (bak) banaan, gezouten vis (bakkeljauw), een ei en garnering.

Bekijk hier het recept van heri heri

KIP republic stelde ook een podcast samen met de titel De Gekookte Geschiedenis

Beluister de podcast De Gekookte Geschiedenis

 

 

 

 

 

Credits

Meer over de makers

KIP Republic is in 2018 opgericht door theater-, filmregisseur en schrijver Ira Kip en Cultureel Curator en schrijver Ayra Kip. KIP Republic is een in Amsterdam gevestigd internationaal Creative Agency dat met de focus op erfgoedverhalen multidisciplinaire producties ontwikkelt en produceert. De missie van KIP Republic is het bijdragen aan een “Free, Safe and Just society for All”. KIP Republic hecht namelijk veel waarde aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. 

Keti Koti

25 juni - 1 juli 2024