Samenwerking De Kleine Komedie en Theater Bellevue

De Kleine Komedie en Theater Bellevue slaan handen ineen en gaan gezamenlijk op zoek naar een junior programmeur en nieuw talent voor twee cabaretpodia.

De Kleine Komedie en Theater Bellevue gaan intensief samenwerken om talentontwikkeling van cabaret, kleinkunst en stand-up een steviger fundament in Amsterdam te geven. Een eerste stap in deze samenwerking is het aanstellen van een junior programmeur die de opdracht krijgt talent te scouten en te programmeren voor zowel Klein Bellevue als KomedieLAB. 

“Theater Bellevue is al sinds jaar en dag een springplank voor cabaretiers en comedians. Door de samenwerking met De Kleine Komedie kunnen we deze kunstvorm een steviger platform bieden. Daarbij willen we deze kunstvorm ook graag meerstemmiger te maken, wat passend is in de stad Amsterdam.” – Eve Hopkins, artistiek directeur Theater Bellevue

Klein Bellevue is al jaren een geliefd en karakteristiek podium waar cabaretiers en kleinkunstenaars – aanstormend talent en grotere namen – de eerste try-outs spelen van hun nieuwe voorstellingen. Om bij bewezen kwaliteit de stap te zetten naar De Kleine Komedie, het cabaretpodium van Nederland. Begin 2023 heeft De Kleine Komedie KomedieLAB opgericht. Een kleinschalige plek op andere locaties dan in het pand aan de Amstel, waar ruimte is voor nieuwe verhalen, nieuwe vormen, experimenten en try-outs. Van nog onbekende talenten maar zeker ook van gevestigde namen. 

Beide theaters voelen zich verantwoordelijk voor de ontwikkeling van cabaretiers en kleinkunstenaars. Voor de doorstroom van talent van het kleine, intieme podium van Bellevue naar het grote toneel van De Kleine Komedie. Beide podia zoeken nieuw talent en willen het genre cabaret en kleinkunst verdiepen en verbreden. Onder meer door meer aandacht te hebben voor storytelling, spoken word, performance en experiment. 

Het aanstellen van een junior programmeur is een belangrijke stap in de uitwerking van deze gezamenlijke verantwoordelijkheid. Deze programmeur zal talent scouten en programmeren voor zowel Klein Bellevue als KomedieLAB, maar zal ook bijzondere nieuwe programma’s ontwikkelen. Tot die junior er is, wordt de programmering van Klein Bellevue voor seizoen 24/25 ingevuld door Floor Nicolas, programmeur van De Kleine Komedie. Dit in nauw overleg met het programmateam van Bellevue (Eve Hopkins, Mirte Hartland en Sheralynn Adriaansz).

“De Kleine Komedie voelt zich verantwoordelijk voor de gehele keten van talentontwikkeling binnen cabaret en kleinkunst. We zijn ons ervan bewust dat makers, voordat ze klaar zijn ons theater aan de Amstel te bespelen, een steuntje in de rug kunnen gebruiken.  Daarom kijk ik er naar uit om de krachten te bundelen met Theater Bellevue. Met onze gedeelde expertise kunnen we aanstormend talent nog beter ondersteunen in hun ontwikkeling.” – Jörgen Tjon A Fong, directeur De Kleine Komedie

Bekijk de vacature 

Heb je interesse reageer dan voor maandag 11 december.