De nieuwe roman van Lisa Weeda is vanaf nu in de verkoop!

Vanaf vandaag - dinsdag 6 februari - ligt de nieuwe roman Dans Dans Revolutie van schrijver Lisa Weeda in de boekwinkels! Een moment waar we al naar uitkijken sinds haar succesvolle debuut Aleksandra, maar ook omdat Lisa parallel aan dit boek een theatrale installatie bij ons maakt, die vanaf mei dit jaar te zien gaat zijn.

Dans Dans Revolutie is een boek waarin Lisa Weeda in vier welhaast magische verhaallijnen het gevecht aangaat met war fatigue, westsplaining, de machteloosheid van de al bijna tien jaar slepende Russisch-Oekraïense oorlog en arbeidsmigratie in Europa. De roman is verkrijbaar in de lokale boekhandels, of bijvoorbeeld hier online te bestellen.

Parallel aan het schrijven van deze roman werkt Lisa samen met BrotherTill en Theater Bellevue aan een theatrale installatie over ditzelfde thema. Via telefoons, televisieschermen en een voice-over ervaar je de gebeurtenissen in het dorp op (steeds iets minder) veilige afstand. De installatie is in mei dit jaar bij ons te zien en later ook op diverse literairefestivals in binnen- en buitenland.

Dans Dans Revolutie

Lisa Weeda, BrotherTill / Theater Bellevue

Theater na de Dam
wo 1 mei - za 11 mei

Ook cureert Lisa een avond in De Rode Hoed op 13 februari om dieper op deze thema's in te gaan. In zowel het boek, als de installatie, als deze avond staat voor Lisa een belangrijke vraag centraal: "kunnen we kunst gebruiken om tot de verbeelding te spreken en de aandacht vast te houden als het gaat om oorlogen en conflicten?"

Over Lisa Weeda

Lisa Weeda is een Nederlands-Oekraïense schrijver, literair programmamaker, scenarist, audiofan en virtual reality-regisseur. Tekst is altijd de basis van haar werk, maar vorm staat vrij. Oekraïne, het moederland van haar grootmoeder, staat vaak centraal in haar werk. Ze schreef en co-regisseerde de virtual-reality-installatie Rozsypne, die tijdens IDFA 2019 werd genomineerd voor een award in de categorie IDFA DOClab competition for Immersive Non-Fiction.

Ze werd door de Volkskrant uitgeroepen tot het literair talent van 2022. Aleksandra, haar debuutroman, werd genomineerd voor de Boekhandelsprijs en stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2022.