Een muzikaal dagboek op zoek naar nieuwe idee├źn

Politiek en Liefde

Eva van Manen
7
dec
-
8
dec
Data & kaarten
 • vr 7 dec
  20:30
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Klein Bellevue
 • za 8 dec
  20:30
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Klein Bellevue

Eva van Manen is songwriter, zangeres en theatermaker. Politiek & Liefde is haar debuutalbum, en speelde eerder al op theater na de Dam 2018, in verschillende clubs in New York City (USA) en op het Theatre is a Must festival in Alexandrië (Egypte). Eva’s teksten zijn geëngageerd en met haar bijzondere stem krijgt ze zowel poppodia als theaterzalen muisstil.

Politiek en Liefde is een eigen interpretatie van een wereld op zoek naar nieuwe waarden

Politiek & Liefde is een muzikaal dagboek. Eva schrijft over het echte leven, over het gevecht met oude denkbeelden en generaties, met de status quo waarin zij zich verhoudt tot mannen, andere vrouwen, tot huidskleur, tot praten en zwijgen. Vanuit haar persoonlijke blik omschrijft ze situaties waarin politiek en liefde elkaar raken in het leven. Ze is op zoek naar openheid en probeert situaties af te pellen tot de kern zichtbaar is. Sterk en zacht, met lichtheid en zwaarte.

We zien een eiland van synthesizers en elektronica op toneel waarvandaan Eva samen met haar band de nummers opbouwt. Het klinkt en ziet eruit alsof we op een parkeerterrein zijn ergens aan de rand van de stad. Eva ontwikkelde een geheel eigen sound, een mix van gruizige drumsamples, hiphop beats, warme synthesizers en haar poëtische teksten. Laat je meevoeren door dit bijzondere theaterconcert!

"Eva van Manen is een belofte als zangeres, en daarvan legde ze in een mooi lied getuigenis af. Over vrijheid en onzekerheid gaat het, over hoe om te gaan met grote begrippen als oorlog en liefde: 'Ik zing dit voor jou' was het toepasselijke refrein."
Theaterkrant

Luister naar het interview over Politiek & Liefde bij Nooit Meer Slapen via deze link:
interview Eva van Manen - Nooit Meer Slapen VPRO

Credits

concept, tekst, muziek, zang Eva van Manen
bas Lito Mabjaia
toetsen Chelsea Laverne
drums Henri van den Berg
met teksten van Simone van Saarloos
campagnebeeld Elza Jo
kostuums Joke de Radder

Foto: Maartje Strijbis
Foto: Maartje Strijbis
Foto: Maartje Strijbis
Foto: Maartje Strijbis

Meer over de makers

Eva van Manen (1989) studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Ze was jarenlang onderdeel van het theatercollectief De Hollanders. In 2016 besluit zij haar eigen weg te gaan en zich volledig op de muziek te richten. Eva is niet alleen zangeres maar ook multi-instrumentalist en de producer van haar eigen muziek. Eerder werkte ze met Spinvis, Huub van der Lubbe en singer-songwriter collectief Het Nieuwe Lied samen.

In 2017 realiseerde zij een succesvolle crowdfunding campagne voor haar debuutplaat en speelde zij op uitnodiging een aantal concerten in New York City. Politiek en Liefde is ontwikkeld bij Het Huis Utrecht.