Foto: Carly Wollaert

Vlieg op!

Dorine Wiersma
try-out
wo 19 jan - do 20 jan

Deze voorstelling is te zien in seizoen 22-23 klik hier

Wellicht is het u niet opgevallen, maar Dorine heeft zich de laatste tijd enorm ingehouden.  Ze pikte en slikte van alles en beet met veel moeite op haar tong. Nu er weer ruimte is om uit te vliegen ligt de lat hoog. In Vlieg op! zingt Dorine alleen nog maar wat ze denkt! 

Scherend over hoge bomen, langs schaduwkanten en afgronden komt zij zichzelf en haar medemensen tegen. Eerlijk, ijdel, pijnlijk direct en ziek goed op gitaar. 

Een beukpartij op hoog muzikaal en literair niveau

De Volkskrant

Credits

tekst, spel Dorine Wiersma  
regie Pieter Tiddens  

Meer over de makers

Dorine Wiersma studeerde  gitaar aan het conservatorium en rolde daarna het cabaret in.  Ze stond in de finale van het Leids Cabaret Festival en schreef het wekelijkse themalied voor het radioprogramma Andermans Veren. In 2009 won zij de Annie M.G. Schmidtprijs  voor het beste theaterlied Stoute Heleen. Optredens op de Parade, Lowlands en bij DWDD volgden. Haar vierde cabaretsolo D&A werd in de NRC geplaatst in de top 5 van beste cabaretvoorstellingen van het jaar.  Ze in columnist voor het lifestyleblad ZIN en de bedenker en maker van het ‘notenkwartetspel’ en van het muziekinstrument ‘de madimba’ (gemaakt van badkamertegels). 

Ze was meerdere malen te gast bij DWDD. Voor dit programma schreef zij een aantal liederen in opdracht. Verder was o.a.te zien in Dit was het nieuws, De slimste mens, Spuiten en slikken, Gehaktdag en De tafel van Taal.