Surface

Familiar Faces
THIS IS NOT A CIRCUS
vr 26 nov - za 27 nov

Een fysiek stuk geleid door de wetten van het water.

 NL 
In Surface van het acrobatische kwartet Familiar Faces, opgeleid aan ACaPA in Tilburg, sijpelt water over het podium. De vier artiesten gaan de interactie aan met het stromende oppervlak, soms voorzichtig, soms impulsief. Het is het water zelf dat hen in beweging zet, maar de groep begint al snel hun greep te verliezen. Waar ligt het evenwicht tussen controle en roekeloosheid? In deze voorstelling tast Familiar Faces de balans af tussen de mens die zijn omgeving vormgeeft en de natuur die kansen biedt.

TIP: Op vrijdag 26 nov om 20:00 is er een feestelijke opening waarin Benjamin Monki Kuitenbrouwer, huismaker van TENT, zijn visie geeft op het circus in Nederland. 


 ENG
In Surface by the acrobatic quartet Familiar Faces, trained at ACaPA in Tilburg, water seeps across the stage. The four performers interact with the flowing surface, sometimes gently, sometimes impulsively. It is the water itself that sets them in motion, but the group soon begins to lose their grip. Where is the balance between control and recklessness? In this performance Familiar Faces the balance between man shaping his environment and nature providing opportunities.

TIP: On Friday 26 Nov at 20:00 there is a festive opening in which Benjamin Monki Kuitenbrouwer, house maker of TENT, gives his vision of the circus in the Netherlands. 

This is not a circus

Festival voor nieuwe circusvormen
26 t/m 28 november presenteert Theater Bellevue in samenwerking met TENT huis voor hedendaags circus een gloednieuw festival voor nieuwe circusvormen met voorstellingen voor (jong)volwassenen en professionals waar geflirt wordt met onder meer beeldende kunst dans, performance art en drag.
Bekijk hier de volledige programmering.

Credits

van, met Felix Zech, Hendrik Van Maele, Josse De Broeck, Petra Steindl 
co-productie Festival Circolo and Festival LEME (PT)

Meer over de makers

De vier performers van Familiar Faces ontmoetten elkaar op ACaPA, een circusschool in Tilburg. Wat begon als een werk-relatie, veranderde in vriendschap en de wens om na school samen verder te gaan. Ze begonnen hun eigen taal te ontwikkelen door bestaande woordenschat te vermengen met hun eigen taal. Sindsdien presenteren ze hunwerk in verschillende contexten, op zoek naar hoe deze groep zich kan aanpassen. Er is een voortdurende afweging tussen individuele visies en het samenhangend maken daarvan. In de gesprekken die hieruit volgen, dagen ze elkaar uit en vullen ze elkaar aan, waardoor ze groeien. 

This is not a circus

30 nov - 3 dec 2023