Valentina Toth
foto Anne van Zantwijk

AKF Lab

Valentina Tóth
wo 12 apr - za 15 apr

In 2022 won Valentina Tóth het Amsterdams Kleinkunst Festival met de voorstelling Wildbloei, een ode aan de hysterische vrouw, een eigenzinnige mix van opera, musical, kleinkunst, theater en comedy.

Nu is Valentina op weg naar haar eerste avondvullende voorstelling, waarin ze voortborduurt op het verkennen van de grenzen en clichés van het vrouwbeeld binnen onze maatschappij. Tijdens AKF Lab geeft Valentina een inkijkje in dat onderzoek en brengt ze voorproefjes uit twee verschillende programma’s. 

Wegens ziekte kan het gastoptreden van dragqueen Susan from Grindr (Jérôme Depriestre) op wo 12 apr helaas niet doorgaan. Valentina staat deze avond op het podium met hetzelfde programma als de andere avonden.

ZIJ, ZIJZELF EN VALENTINA TÓTH

Valentina brengt een eerste blauwdruk van haar avondvullende voorstelling. Ze speelt nieuw materiaal rond het thema van de (hysterische) vrouw en gaat verder op zoek naar haar eigen vorm, zowel op theatraal als op muzikaal gebied. Dit doet ze samen met muzikant Gilles Vandecaveye. Valentina komt uit de klassieke hoek en Gilles Vandecaveye studeerde jazz. Hij maakt tegenwoordig elektronische muziek. Gewapend met snelle schakels, grote personages, nieuwe muziek én een extra muzikant op het podium brengt Valentina een theatrale, muzikale, persoonlijke show. 

Credits

tekst en spel Valentina Tóth, Jérôme Depriestre (Susan from Grindr)
muziek / arrangementen Gilles Vandecaveye, Pinoy, Valentina Tóth, Lucas van der Vegt
drag queen Susan from Grindr (Jérôme Depriestre)
regie / coaching Stephanie Louwrier, Matthias van de Brul
make-up / pruiken Theo Bonne
kostuums Aidan Abnet
choreografie Mikael de Geyter
dramaturgie Madonna Lenaert
foto’s Anne van Zantwijk, Lorenzo Frison
productie Sophie Claassen
techniek LightArts

Meer over de makers

Het Amsterdams Kleinkunst Festival geeft jaarlijks twee makers de ruimte om een week lang in Klein Bellevue nieuwe programma’s te ontwikkelen en te presenteren. Daarbij staan unieke samenwerkingen en actuele thema’s centraal.