Foto: Alwin Poiana

Double Bill: The Ritual / Anybody out there?

Sedrig Verwoert / Emio Greco en Pieter C. Scholten
ICK FEST 23
di 28 mrt en do 30 mrt

Double bill The Ritual & Anybody out there

The Ritual

“Iedereen wordt geboren, groeit, vindt zijn plek binnen een collectief en ontwikkelt zich tegelijkertijd als individu. De individuele transformatie van één persoon weerspiegelt bovendien eigenlijk de geschiedenis van de mensheid an sich: een zorgeloos, paradijselijk begin, gevolgd door het ontwikkelingsproces dat verandering brengt.” – Alan Watts

Één ritueel, twee lichamen. De transformatie, stap voor stap, naar een nieuwe identiteit. Hoe vind je ruimte in jezelf om te veranderen? En hoe ga je de zoektocht aan naar verbinding met de ruimte om je heen, en naar verbinding met elkaar? Het lichaam staat centraal, in een bewegende transformatie: samen vormen ze een nieuwe wereld.
 
THE RITUAL is de nieuwste voorstelling van Sedrig Verwoert, waarin Verwoert identiteit onderzoekt als iets cultureels, seksueels en lichamelijks. Na de première van de audiovisuele voorstelling Within Without II, een samenwerking met onder meer gerenommeerd lichtontwerper Nick Verstand, presenteert Verwoert in THE RITUAL een doorontwikkeling van de choreografieën van Within Without II. Laat je meevoeren door dit spannende duet van Sedrig Verwoert met danser Alanna Archibald.

Anybody Out There?

Twee gedreven jonge honden slaan zich een weg door het donker. Mokerslagen, donkerslagen, lichtslagen waarin de dansers navigeren. De zoektocht naar het nieuwe zien is een weg naar het licht toe, de poging om uit ons hol te komen. Ruimte wordt gecreëerd voor intuïtie en verwondering, voor het mysterie en het onbegrijpelijke. Op de tast gaan we voorwaarts.
 
Anybody Out There? is de voorzet van de dansopera We, the EYES die 24 juni in het Ravenna Festival (I) in première gaat.  Deze productie is onderdeel van de WE, Cycle waarin ICK perspectieven wil bieden voor een maatschappij in crisis en verandering claimt. ICK is ervan overtuigd dat we de komende tijd ingrijpende veranderingen gaan doormaken. Maar we zijn nu nog blind voor de diepere dimensie daarvan. Dat remt ons. De WE-projecten geven een podium aan de reis, die we samen als mensheid ondernemen.
 

Spirituele polonaise botst met voorstudie vol grote gebaren

Theaterkrant

Credits

Credits The Ritual

Choreografie & Concept Sedrig Verwoert
Dansers Alanna Archibald & Sedrig Verwoert
Music composed by Phantom Wizard ( Isha Forster ) & Ranie Ribeiro
Dramaturgie Leo Spreksel & Sedrig Verwoert 
Kostuumontwerp Martine Douma & Ogenda 
Productie ondersteund door ICK Amsterdam & Het Nationale Ballet 

Credits Anybody out there

Concept en choreografie Emio Greco & Pieter C. Scholten
Performance ICK-Company
Percussie Augustinho Sequiera & Daniel Bolba
Licht Henk Danner
Kostuums Clifford Portier 
Dramaturgie Florian Hellwig 
Video Ruben van Leer