Fonds Podiumkunsten honoreert meerjarige aanvraag Theater Bellevue

Fonds Podiumkunsten beoordeelt aanvraag Theater Bellevue voor meerjarige subsidie 25-28 positief! Er klonk bij ons om 12:00 een hele dikke vreugdekreet. We zijn opgelucht, megablij en dankbaar.

Maar buikpijn kregen we ook, toen we berichten van collega's ontvingen die geen positief advies kregen. Of wel, maar geen geld. Het zal een dag vol proost en troost worden.

Advies meerjarige projectsubsidies 25-28 Fonds Podiumkunsten

We zijn blij dat de commissie de plannen in onze aanvraag positief beoordeelt. Wij hebben ontzettend veel zin om die plannen te gaan realiseren. Als theater, stevig verankerd in de stad, met een focus op het ontwikkelen van nieuwe theaterteksten.

“De commissie is van mening dat de plannen voor de periode 2025-2028 een interessante voortzetting vormen van het werk dat Bellevue Lunchtheater in de afgelopen jaren heeft laten zien. Het theater bouwt hiermee overtuigend verder aan de totstandkoming van nieuwe verhalen op het toneel. De commissie is overtuigd van het vakmanschap van de werkplaats om begenadigde schrijvers te selecteren en te begeleiden en constateert dat voor de productie van de voorstellingen goede partners zijn betrokken.”

“De commissie vindt de Werkplaats voor Podiumschrijvers een unieke positie bekleden binnen de podiumkunsten, als plek voor Nederlandstalig podiumschrijftalent. Zij is positief over de nieuwe koers die Theater Bellevue met het aantreden van Eve Hopkins is ingeslagen, waarbij de focus wordt gericht op niet eerder gehoorde en genegeerde verhalen. Zij ziet deze missie ook overtuigend weerspiegeld in zowel de programmering van het theater als in de keuze van de schrijvers voor de werkplaats, voor zover op dit moment bekend. De commissie vindt de keuze voor deze (jonge) schrijvers en hun nieuwe verhalen spannend, actueel en relevant in het huidige tijdsgewricht.”

We kijken uit naar de samenwerking met de podiumschrijvers die we in verschillende fases gaan begeleiden naar een podiumproductie.  Dit doen we samen met ROSE stories, NITE, Het Nationale Theater, Via Rudolphi Producties en Toneelschrijfhuis.  

En we kijken er minstens zo hard naar uit al ons publiek – de mensen die al jaren trouw naar ons theater komen én de mensen die we voor het eerst ontvangen – deelgenoot te maken van alle nieuwe verhalen die door deze samenwerkingen ontstaan. 

Je bent welkom!

 

 

 

 

 

 

 

 

van 11